Podul Minciunilor Actualitate Internă

Agent FSB și șef al Sputnik.md, Iurie Roșca face spume cu clăbuci, amenințând-o pe Maia Sandu cu pușcăria pentru că nu vrea să-i aștepte pe ruși cu flori. Minciuna iminenței unui așa-zis ”război civil”. Arestați-l pe agentul FSB!

Agent FSB și șef al Sputnik.md, Iurie Roșca face spume cu clăbuci, amenințând-o pe Maia Sandu cu pușcăria pentru că nu vrea să-i aștepte pe ruși cu flori. Minciuna iminenței unui așa-zis ”război civil”. Arestați-l pe agentul FSB!

Demența lui Iurie Roșca e cauzată de anunțul Maiei Sandu privind intențiile Rusiei de a destabiliza și de a deturna R.Moldova, inclusiv prin forțarea unei lovituri de stat. Prin intermediul lui Roșca, serviciile secrete rusești împrăștie narativul ”iminenței” unui așa-zis ”război civil” la fel cum au făcut-o și în 1992, când agresiunea de pe Nistru a Kremlinului a fost prezentată drept ”război civil”, deși a fost vorba, ca și acum, de un război declanșat de Rusia. În prezent tot Rusia reprezintă unicul pericol major la adresa R.Moldova, deci NU poate fi posibil un ”război civil”, ci planează pericolul tot mai pronunțat al unei noi agresiuni rusești. 

Ca o paranteză, știți ce făcea Iurie Roșca în 1992? Ei bine, pe-atunci, acest tomberon rusesc era travestit în ”unionist” și se cățăra, cu ajutorul serviciilor speciale rusești, în vârful mișcării unioniste, deturnând-o spre dezastru. În ‘92, în timp ce basarabenii luptau și mureau pe Nistru, opunându-se Armatei a XIV-a rusă, Iurie Roșca predica faptul că, fiind ”creștini”, ”unioniștii” nu trebuie să ia partea nimănui, fiindcă ar încuraja ”războiul”, ceea ce n-ar fi fost ”creștinește”. Acum și-a schimbat nițel compunerile, tot în concordanță cu punctajele Kremlinului, zbierând că R.Moldova ar avea nevoie de ”neutralitate”. Adică să țină o ușă larg deschisă în fața hoardelor rusești. 

”Cele două războaie mondiale este același război”, mai spune analfabetul funcțional care conduce Sputnik.md, cu pretenția că ar da lecții, când el abia dacă e școlarizat, vorbind o română stricată, aproximativă. 

Nu în ultimul rând, Iurie Roșca o amenință fățiș pe Maia Sandu (pe care o porcăiește într-un mod de nereprodus) dar și pe toți demnitarii și liderii PAS că, dacă Rusia va câștiga războiul și se va revărsa asupra R.Moldova, cu toții vor fi aruncați în pușcărie pentru o așa-zisă ”trădare de patrie”. Adică Iurie Roșca amenință cu mai vechile tribunale rusești zise ”ale poporului”, care au reprezentat rampele amplului genocid pe care Rusia l-a săvârșit pe ambele maluri ale Prutului. 

E irefutabil: adevăratul trădător este agentul FSB-ist Iurie Roșca, străvechi pion al războiului hibrid rusesc. Este un mister de ce autoritățile de la Chișinău nu-l arestează sau de ce nu-l expulzează în patria mamei lui de pe centura dintre Europa și Asia, adică în Rusia genocidară. Avertizăm că acest FSB-ist a instigat în repetate rânduri la genocid în Ucraina, motiv pentru care ar trebui judecat la Kiev, alături de ceilalți propagandiști ai Kremlinului, după ce toate astea se vor termina. 

Amintim că Iurie Roșca e interzis pe teritoriul României pe termen nedeterminat (detalii AICI). 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.