Externe

Kremlinul a început să recruteze mercenari din Abhazia ocupată de armata rusă. Primii morți

Kremlinul a început să recruteze mercenari din Abhazia ocupată de armata rusă. Primii morți

Cadavrul unui mercenar de 32 de ani, Dmitriy Tvizhba, și a altora care au murit în războiul din Ucraina, au fost aduse la Sukhumi (Abhazia). Acest lucru a fost raportat de așa-zisul “minister pentru situații de urgență” al autoproclamatei republici Abhazia. Moartea mercenarilor din Abhazia care luptau de partea ocupanților ruși în batalionul Pyatnashka a devenit cunoscută la sfărșitul lunii decembrie – detalii AICI

Liderul abhaz Aslan Bzhania a instruit așa-zisul minister să livreze trupurile celor decedați în ,,patria abkhază". La 30 decembrie, ministerul a declarat că doar trupul unuia din cei trei voluntari morți a fost evacuat de pe câmpul de luptă.

Anterior, patru luptători din Abhazia au fost uciși în Ucraina - Akhra Kirkinadze, Artur Kirkinadze, Laurent Smyr și Beslan Tapagua.

Alte surse raporteează că între 4 și 20 de abhazi din brigada Pyatnashka au fost uciși în Ucraina. Numele lor sunt publicate pe canalele de Telegram. Se pare că aceștia au fost uciși la 28 decembrie în apropiere de Avdiyivka (regiunea Donețk). Există și mulți răniți. 

În același timp, site-urile georgiene de știri relatează că numărul real al victimelor ar putea fi de două ori mai mare. Unii susțin că 10-12 cadavre au fost deja aduse în Abhazia. În plus, se raportează că unele cadavre nu pot fi scoase de pe câmpul de luptă din cauza confruntărilor în curs de desfășurare.

Trebuie remarcat faptul că "Pyatnashka" sau așa-numita "brigadă" a 15-a internațională este o unitate de mercenari condusă de cetățeanul abhaz Akhra Avidzba (indicativul "Abhaz"). Din 2014, brigada a luptat împotriva Ucrainei de partea așa-numitei republici separatiste Donbass și a Rusiei, transmite sova.news.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.