Actualitate Internă

Rusia vrea să deturneze R.Moldova pentru a controla aeroportul de la Chișinău. Aeroportul e vital pentru criminalul Putin, fiindcă pe acolo poate aduce ”omuleți verzi” în așa-zisa Transnistria, ca mai apoi să-i trimită pe fronturile din Ucraina

Rusia vrea să deturneze R.Moldova pentru a controla aeroportul de la Chișinău. Aeroportul e vital pentru criminalul Putin, fiindcă pe acolo poate aduce ”omuleți verzi” în așa-zisa Transnistria, ca mai apoi să-i trimită pe fronturile din Ucraina

Consultantul politic Cristian Hrițuc explică punctual, pe Facebook, de ce Rusia vrea să controleze aeroportul din Chișinău: 

”Aeroportul e vital dacă vrei să aduci omuleți verzi în Transnistria, ca apoi să îi duci mai departe în Ucraina dacă vrei să îți aduci logistică sau pur și simplu dacă vrei să creezi presiune pe granița aia dintre Ucriana și Transnistria”.

Podul.md vă prezintă în integralitate comentariile lui Cristian Hrițuc: 

”Zelenski spune că Moscova vrea să aibă o conducere pro-Kremlin în Moldova pentru ca astfel să aibă oricând acces la aeroportul din Chișinău, pentru că e singura poartă de acces spre Transnistria.

Și așa este, aeroportul ăla e vital. Ca să înțelegeți însă că războiul ăsta hibrid nu este de ieri de azi, și de ce aeroportul ăla e o miză, o să vă spun cum au slăbit moldovenii capacitatea trupelor GOTR din Transnistria.

În anii guvernării Filip sau pe vremea lui Plahotniuc, cum vreți voi, militarii de rang înalt din Transnistria, conducătorii GOTR când plecau în concediu, plecau de pe aeroportul Chișinău. Când se întorceau, li se interzicea accesul pe teritoriul Republicii Moldova, erau catalogați persona non grata și pe cale de consecință nu mai puteau ajunge în Transnistria la locul de muncă. :))

Ăștia din GOTR făceau exerciții de luptă, fără să anunțe Chișinăul, se jucau de-a desantul la ei în bătătură, iar moldovenii când prindeau un ofițer superior că pleacă în concediu îl așteptau să îi dea cu interdicția în cap.

Bine, atunci au fost și cele mai multe expulzări de spioni ruși, iar lui Rogozin i s-a interzis aterizarea la Chișinău. 

Așadar, aeroportul e vital dacă vrei să aduci omuleți verzi în Transnistria, ca apoi să îi duci mai departe în Ucraina dacă vrei să îți aduci logistică sau pur și simplu dacă vrei să creezi presiune pe granița aia dintre Ucriana și Transnistria”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.