Actualitate Internă

O nouă investiție frățească și dezinteresată a României în Basarabia: Aula „Regina Maria” a Universității de Stat, la standarde europene cu sprijinul financiar al Guvernului de la București!

O nouă investiție frățească și dezinteresată a României în Basarabia: Aula „Regina Maria” a Universității de Stat, la standarde europene cu sprijinul financiar al Guvernului de la București!

În ajunul zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, conducerea Departamentului pentru Relația cu R.Moldova (DRRM) a participat la inaugurarea Aulei „Regina Maria” din cadrul Universității de Stat a R.Moldova (USM), modernizată cu ajutorul financiar al DRRM din subordinea Guvernului României.  

“Începând de astăzi, studenții și profesorii au un spațiu nou, destinat organizării lecțiilor, manifestărilor științifice naționale și internaționale, și nu numai. Renovarea Aulei ‹Regina Maria› este încă un proiect concret al Guvernului României, care, prin DRRM, participă la adaptarea condițiilor de studiu pentru învățământul superior. La eveniment au participat rectorul USM, Igor Șarov, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, E.S. ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Turcanu, profesori și studenți ai USM. DRRM continuă să sprijine unitățile de învățământ din Republica Moldova pentru ca elevii și studenții să poată beneficia de educație la standarde europene”, se arată în comunicatul DRRM.  

Mulțumim România!

În cele ce urmează vă prezentăm mesajul rectorului USM, Igor Șarov:  

”Mulțumim România!

În ajunul Zilei Naționale a României am inaugurat astăzi, 30 noiembrie, cu suportul DRRM, un nou spațiu de studiu, un spațiu al ideilor, al discuțiilor și dezbaterii, în definitiv – un spațiu al explorării cunoașterii, așa cum se definește a fi orice spațiu universitar. Iar denumirea aleasă pentru acest auditoriu nu putea fi una mai potrivită, decât Sala ‹Regina Maria›.

Mulțumim încă o dată Guvernului României, Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova pentru aceasta importantă contribuție. Investind într-o instituție de învățământ, investim, de fapt în viitorul nostru, pentru ca așa cum este astăzi școala, mâne va fi țara, observa, pe bune dreptate, Spiru Haret. Deci, consolidând școala, vom putea să ne consolidăm și țara.

Sper ca acest spațiu să fie unul al dialogului și al schimbului de idei, unde studenții să însușească lecțiile democrației și mai presus ca orice, să știe să le respecte, iar la nevoie să le și apere”.

Evenimentul inaugural a avut ca invitați cadre didactice, dar și studenți ai Facultății de Istorie și Filosofie.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.