Actualitate Internă

EXCLUSIV VIDEO. Istoricul Octavian Țîcu: Dacă R.Moldova ar fi invadată de ruși, România va trebui să își asume, fără ezitări, un conflict deschis cu Rusia. Basarabia e România și e locuită de milioane de români

EXCLUSIV VIDEO. Istoricul Octavian Țîcu: Dacă R.Moldova ar fi invadată de ruși, România va trebui să își asume, fără ezitări, un conflict deschis cu Rusia. Basarabia e România și e locuită de milioane de români

Dacă Rusia ar invada R.Moldova, așa cum tot amenință criminalii în masă de la Kremlin, România va trebui să-și asume, fără ezitări, un conflict deschis cu Rusia, punctează istoricul și unionistul basarabean Octavian Țîcu, în cea mai recentă emisiune ”Raport” produsă de Podul.md (o puteți viziona mai jos). 

”România ar fi unicul stat la ora actuală care și-ar asuma un conflict direct cu Rusia în condițiile în care R.Moldova ar fi invadată. În primul rând, fiindcă Basarabia este un teritoriu istoric care îi aparține, în al doilea rând, pentru că există o largă comunitate românească. Este un teritoriu românesc și istoric și demografic, dar este și din punct de vedere al cetățeniei, pentru că sunt peste 1 milion de cetățeni români care se află în R.Moldova”, explică Țîcu.



De asemenea, istoricul punctează faptul că ”Zelenski, Ucraina și ucrainenii nu au absolut nici o legătură cu nazismul”, așa cum acuză Putin, care, în schimb, comportă multe similarități cu nazismul, atât prin revizionismul teritorial cât și prin atrocitățile pe care le săvârșește. 

”În cel de-Al Doilea Război Mondial, ucrainenii au luptat împotriva nazismului alături de alte popoare sovietice. Și chiar au avut o contribuție decisivă, dacă ne uităm la marii comandanți de oști ai armatei sovietice, mulți dintre ei fiind ucraineni”, precizează Țîcu. 

”Rușii sunt campioni la barbarie. Într-o epocă în care credeam că în Europa nu se vor mai întâmpla astfel de atrocități, le vedem filmate chiar sub ochii noștri și în domeniul acesta rușii sunt în afara oricărui concurs”, a adăugat el. 

Așa cum veți remarca, istoricul spulberă fără drept de apel miturile fondatoare ale URSS și ale Rusiei în genere, detonând minciunile revărsate de propagandă.    

”Rusia se va prăbuși când numărul rușilor morți în Ucraina va depăși o cifră critică, să jicem o jumătate de milion”, preconizează Octavian Țîcu. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.