Actualitate Internă

Igor Grosu pune punctul pe ”i”: Așa-zisele ”proteste” din centrul Chișinăului sunt organizate și finanțate de Rusia. Aceeași Rusie a plătit instruirea celor 80 de tineri în Turcia, pentru a genera destabilizări în R.Moldova / Războiul hibrid al Kremlinului

Igor Grosu pune punctul pe ”i”: Așa-zisele ”proteste” din centrul Chișinăului sunt organizate și finanțate de Rusia. Aceeași Rusie a plătit instruirea celor 80 de tineri în Turcia, pentru a genera destabilizări în R.Moldova / Războiul hibrid al Kremlinului

Așa-zisele ”proteste” din centrul Chișinăului sunt organizate și finanțate de Rusia, prin intermediul fugarului condamnat Ilan Șor și a altor cozi de topor, aceeași Rusia plătind și trimiterea celor 80 de tineri în Turcia pentru a fi instruiți să genereze destabilizări în R.Moldova – acestea sunt acuzațiile lansate public de Igor Grosu (PAS), președintele Parlamentului, care a avertizat că R.Moldova se află în plin război hibrid rusesc. 

Rusia nu a renunțat la planul unei lovituri de stat în R.Moldova, însă acest lucru nu-i va reuși, a punctat liderul PAS. 

„Este vorba de un parteneriat între politicieni corupți din R. Moldova, o grupare criminală sub paravanul Partidului „ȘOR” și Kremlin. Ei nu pot accepta că noi am decis să fim parte a lumii civilizate, parte a UE. Nu le plac schimbările care se produc în R. Moldova. Scopul lor este să scape de justiție, dar noi vom ajunge la condamnări, vor fi confiscate bunurile lor și întorși banii pe care i-au furat. Asta e temerea lor. Ei sunt deranjați că Aeroportul Internațional Chișinău trece în proprietatea statului, că nu mai există supapa ceea de finanțare „Duty Free”... Sunt multe lucruri care sunt deja decupate. Asta îi deranjează”, a declarat Grosu, potrivit ZiarulNațional.md

Liderul PAS a făcut trimitere directă și la cazul celor 80 de tineri (detalii AICI) pe care gruparea ȘOR i-a trimis în Turcia pentru a fi instruiți în vederea comiterii unor destabilizări în R.Moldova: 

„Da, aceste lucruri fac parte din arsenalul lor (cei 80 de tineri n.r.). Încercarea de a găsi masa critică de tineri, sportivi, nesportivi, pentru a provoca aceste tulburări. Nu o să le iasă lucrul acesta. Structurile noastre de forță, de securitate și ordine publică cunosc despre asta, iar dovadă servește acest caz. O să anticipăm, slavă Domnului avem prieteni care ne ajută și ne vor ajuta în continuare, pentru a nu permite acestor indivizi, bandiți certați cu legea, să scape de justiție. Scopul lor e să fugă de justiție, să țină situația conservată, iar Federația Rusă, Kremlinul, tot timpul a mizat pe politicieni corupți. De ce corupți? Pentru că sunt vulnerabili și își vând și țara, și mama, și tot”.

Grosu a lăsat să se înțeleagă că instituțiile noastre de inteligență știu tot ce au făcut tinerii respectivi în Turcia, dar și despre banii care trebuia aduși pentru proteste:

„De ce oare nu ne miră… (că scopul unor tineri era să aducă bani din Turcia n.r.). Acesta este arsenalul lor și se confirmă ceea ce a anunțat Maia Sandu acum trei săptămâni: că există astfel de planuri. Noi am aflat la timp despre planurile lor și le-am dejucat. Noi am anticipat, iar această acțiune face parte din prevenirea unor lucruri. Vom continua în aceeași manieră, pentru ca să nu le permitem… Noi nu vrem și nu vom admite ca ei să se manifeste în halul în care vor să se manifeste. Lumea trebuie să știe despre asta, trebuie să cunoască acești „eroi” care umblă prin Turcia. Sărmanii… nu o duc rău, dacă și-au permis să meargă până acolo să ia lecții despre ce să facă și cum să facă”.

Întrebat cum finanțează Kremlinul protestele antiguvernamentale de la Chișinău, Igor Grosu a precizat: „Sunt lucruri care pot fi verificate, sunt lucruri… Ei mai schimbă metodele, dar instituțiile noastre sunt în permanență în alertă. Totul va fi depistat, exact cum s-a întâmplat și cu acest grup. Nu s-au dus pe gratis acolo. Au fost niște cheltuieli, iar la un moment dat instituțiile abilitate vor ieși și vor spune despre sursele lor de finanțare. Dar anumite lucruri au fost deja documentate. Știu că Procuratura Anticorupție a prezentat o parte din dovezi în instanță. Lupta continuă, iar noi vom face față și vom demonstra că această formațiune politică, așa cum își spun ei, este, de fapt, o grupare criminală, care nu-și are loc în societatea noastră”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.