Actualitate Internă

Contorsiunea mentală a unor ”experți” și ”jurnaliști” de la București care consideră că nu ar trebui eliminată așa-zisa ”limbă moldovenească”, deși aceasta NU există, fiind o invenție a Rusiei genocidare, un instrument de zdrobire și de asimilare a românilor

Contorsiunea mentală a unor ”experți” și ”jurnaliști” de la București care consideră că nu ar trebui eliminată așa-zisa ”limbă moldovenească”, deși aceasta NU există, fiind o invenție a Rusiei genocidare, un instrument de zdrobire și de asimilare a românilor

E indubitabil: inițiind procedurile de recunoaștere legală a limbii române în locul așa-zisei ”limbi moldovenești”, majoritatea parlamentară de la Chișinău a făcut un gest curajos, eliminând astfel o invenție rusească folosită, timp de mai bine de un secol, la zdrobirea și la asimilarea românilor dintre Prut și Nistru. 

Că rusofilii și moldoveniștii lor se isterizează caraghios în stânga Prutului, n-ar trebui să mire pe nimeni – asta face Rusia și propaganda ei, laolaltă cu toți idioții utili disponibili. Mirabile sunt ieșirile de cavernă ale unor așa-ziști ”experți” și ”jurnaliști independenți” din dreapta Prutului, care vor, la fel ca Rusia, să fie menținută așa-zisa ”limbă moldovenească”, pretându-se astfel, pe față, la jocurile Moscovei. Opunându-se eliminării ”limbii moldovenești”, indivizii și individele la care ne referim vor ca problema moldovenismului stalinist să nu fie tranșată acum, în acest moment favorabil pentru România și români, tocmai pentru ca problema moldovenismului să treneze și în Ucraina, în detrimentul intereselor României. Amintim că ”limba moldovenească” și ”moldovenismul stalinist” sunt invenții ale Rusiei, care a dezmembrat România și a săvârșit un genocid de proporții pe ambele maluri ale Prutului. 

Istoricul și jurnalistul George Damian punctează, pe Facebook, aceste aspecte: 

”Deputații de la Chișinău au făcut un gest curajos și au demarat recunoașterea legală a limbii române în locul limbii moldovenești. Este eliminată astfel din punct de vedere legal o invenție stalinistă folosită mai bine de un secol ca instrument de asimilare etnică a românilor dintre Prut și Nistru.

Nu este de mirare că moștenitorii imperialismului sovietic se opun recunoașterii oficiale a limbii române în Republica Moldova. Ce mă miră este contorsiunea mentală a unor experți și jurnaliști de la București care consideră că nu ar fi trebuit făcut acest pas.

Dispariția legală a invenției sovietice „limba moldovenească” ar trebui să aibă consecințe și asupra românilor din Ucraina, rămâne să vedem cum se va întâmpla asta”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.