Actualitate Internă

"Provocări fabricate de Kremlin!". Răspunsul de ultimă oră al SBU la acuzațiile venite din așa-zisa Transnistria privind presupusul atentat împotriva înalților săi oficiali

"Provocări fabricate de Kremlin!". Răspunsul de ultimă oră al SBU la acuzațiile venite din așa-zisa Transnistria privind presupusul atentat împotriva înalților săi oficiali

Serviciul de presă al SBU (Servicul de Securitate al Ucrainei) a anunțat că declarația făcută de așa-numitul "minister al securității de stat" al nerecunoscutei Transnistria, despre presupusa prevenire a unui atac terorist împotriva oficialilor transnistreni "la ordinul SBU" este doar o nouă provocare a Rusiei.

"Orice declarații ale reprezentanților așa-numitului <Minister al Securității Statului> al nelegitimei <Republici Moldovenești Pridnestrovie> cu privire la participarea SBU la pregătirea unui atac terorist ar trebui să fie considerate numai drept niște provocări fabricate de Kremlin. Prin urmare, Serviciul de Securitate al Ucrainei îndeamnă oamenii să nu ia în serios prostiile care se răspândesc cu scopul clar rusesc de a submina situația din teritoriul care este efectiv ocupat și controlat de aceasta, acuzând statul nostru de acest lucru", a transmis SBU. 

Serviciul de Securitate al Ucrainei a menționat în continuare că "minciunile și provocările sunt unele dintre armele folosite în mod activ de Federația Rusă", dar acestea nu mai sunt crezute, deoarece "astăzi întreaga lume vede adevărata față a țării agresoare și nu mai crede nici în declarațiile Rusiei, nici în cele ale sateliților săi".

Comunicatul SBU vine imediat după ce "Ministerul Securității de Stat" al Transnistriei a pretins că ar fi prevenit un atac terorist împotriva oficialilor transnistreni, care ar fi fost făcut la ordinul Kievului. Procurorul "Republicii Moldovenești Pridnestrovie", Anatol Guretki, anunțase pentru Primul Canal Transnistrean că scopul atentatului imaginat probabil la Moscova ar fi fost îndepărtarea "înalților oficiali ai statului" transnistrean. (sursa: AICI)

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.