Actualitate Internă

Tauber și trollii Rusiei din Partidul Șor, în fața unei noi tentative de puci în Republica Moldova

Tauber și trollii Rusiei din Partidul Șor, în fața unei noi tentative de puci în Republica Moldova

Poliția Națională a Republicii Moldova informează că, pentru ziua de 12 martie, în timpul protestului pus la cale de trupele de presiune și destabilizare publică din Partidul Șor, se intenționează organizarea unor acțiuni de provocare a dezordinii în masă și de atac la nivelul autorităților statului. 

„Solicităm organizatorilor și participanților să se subordoneze cerințelor legale și să nu admită acțiuni care ar pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, precum și securitatea statului. Cerem, în mod special, asociației obștești cu insigne și însemne ilegale, care se deplasează în fața coloanei de participanți să fie cu fețele descoperite. Informăm chișinăuienii că începând cu ora 13:00 pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, precum și str. Mihai Viteazul traficul va fi parțial blocat. Îndemnăm șoferii să-și păstreze calmul și să evite această zonă”, transmite Poliția R. Moldova.

Poliția nu va tolera nici o formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi. Persoanele care nu respectă conduita impusă de Legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, dezordini sau destabilizări vor purta răspundere conform legislației.

Persoanele care nu respectă conduita impusă de Legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, dezordini sau destabilizări vor purta răspundere conform legislației.

”Oamenii legii, ca de fiecare dată, vor asigura ordinea și securitatea publică, siguranța cetățenilor și a circulației rutiere. În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și exercitării corespunzătoare a misiunii ce revine Poliției, îndemnăm toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor. Amintim organizatorilor să desfășoare întrunirea doar în forma, locul și termenul indicate în declarația prealabilă și să nu admită abateri de la acestea; să desemneze un coordonator al întrunirii și să comunice în timp util cu Poliția. Tot organizatorii sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine, aceștia fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță. Totodată, solicităm să nu admită participarea la protest a persoanelor minore, fără însoțitor”, se arată în comunicatul Poliției.

Anterior, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber (foto sus) anunța că pe 12 martie protestatarii vor fi „și mai mulți”. „Vom fi mulți, și mai mulți decât în data de 19 și 28 februarie. Acest lucru este necesar pentru ca guvernul să nu-și bată joc de proprii cetățeni”, menționa deputata.

Pe 11 martie, președinta Maia Sandu a fost întrebată dacă există risc de destabilizare la protestul de mâine. „De fiecare dată există asemenea riscuri, dar până acum instituțiile noastre au demonstrat că știu să țină situația sub control. Am certitudinea că și de acum încolo vor asigura ordinea publică”, a menționat Maia Sandu.

Tot pe 11 martie, reprezentanții Partidului „ȘOR” au declarat că ar fi intimidați pentru a nu participa la protestul de mâine. ”Mișcarea Pentru Popor” declară că mitingul de duminică, 12 martie, în fața Parlamentului va avea loc, iar cetățenii vor insista în continuare ca guvernarea să plătească integral facturile pentru lunile de iarnă. La fel, vom cere guvernării să spună clar „Nu războiului în Moldova””, se arată într-o declarație a partidului.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.