Actualitate Internă

PETIȚIE: Cerem Parlamentului R.Moldova să declare ziua de 27 Martie drept Zi de sărbătoare Națională. Trăiască Unirea Basarabiei cu România!

PETIȚIE: Cerem Parlamentului R.Moldova să declare ziua de 27 Martie drept Zi de sărbătoare Națională. Trăiască Unirea Basarabiei cu România!

La 27 martie 2023 marcăm 105 ani de la luminoasa zi în care Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) decidea, prin votul democratic al Sfatului Țării, Unirea cu patria-Mamă – România. Basarabia a fost prima provincie românească care s-a reunit cu România, fiind urmată de Bucovina și Transilvania.

Pentru a înveșnici acest moment istoric în memoria și conștiința românilor din stânga Prutului, Podul.md cere Parlamentului de la Chișinău, prin prezenta petiție, să proclame ziua de 27 martie drept Zi de sărbătoare Națională. 

Vă invităm să semnați această petiție pentru a ne face auzită vocea, în numele dreptului nostru legitim și istoric – semnați AICI. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.