Actualitate Internă

Krasnoselski scoate untul din gogoașa atentatelor din Transnistria: ”S-a vrut discreditarea Rusiei!”

Krasnoselski scoate untul din gogoașa atentatelor din Transnistria: ”S-a vrut discreditarea Rusiei!”

Milițianul separatist de la conducerea Transnistriei joacă până la capăt cartea propagandistică a pesudo – atentatelor pe care Ucraina le-ar fi pus la cale la Tiraspol, afirmând că scopul acestor acțiuni, inventate de altfel, ar fi fost discreditarea Rusiei și trupelor rusești de ocupație, pretențios numite ”forțe ruse de menținere a păcii”. Declarația a fost făcută azi de liderul nerecunoscut, inexistent și autoinventat de la Tiraspol, la o întâlnire cu reprezentanții misiunii OSCE în Moldova. 

„Ar fi acuzat trupele ruse de menținere a păcii de inacțiune, că nu mai pot asigura fizic pacea pe pământ, nu pot asigura viața oamenilor, în special a unei astfel de misiuni reprezentative a OSCE, acest lucru desigur ar fi fost un fapt”, a declarat Krasnoselski.

Trompeta separatistă a Moscovei a adăugat că, dacă „atacul terorist” se întâmpla, atunci evenimentul fictiv, rostogolit intens de propaganda antiromânească din Republica Moldova, s-ar fi folosit ca „un motiv pentru Chișinău să se retragă din acordul din 1992 privind reglementarea pașnică a conflictului, în baza căruia a fost lansată o operațiune de menținere a păcii pe malurile Nistrului”.

„Și aceasta, în opinia mea, ar fi fost un declanșator puternic, o bază puternică ca Moldova să-și anunțe cu îndrăzneală retragerea din acord. Deși și fără aceasta, astfel de gânduri există”, a menționat Krasnoselski.

Dupăî cum se știe, în seara de 9 martie, postul de televiziune „Pervîi Prednestrovskii” (Первый Приднестровский) a difuzat un film documentar despre presupusul atentat terorist, prin care s-ar fi urmărit asasinarea liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, dar și a altor persoane cu funcții înalte din administrația nerecunoscută de la Tiraspol. Pe 10 martie, postul propagandist rusesc RT a anunțat că YouTube a șters materialul, pentru „încălcarea regulilor” comunității. 

Ulterior, așa zisul procuror-șef al regiunii transnistrene Anatolii Gurețki a anunțat că ținta atacului terorist despre care s-a pregătit un film documentar era delegația OSCE. Acesta urma să aibă loc pe 14 februarie, în apropiere de cetatea Tighina, în momentul în care delegația trebuia să se întoarcă la Chișinău.

Presupusul atac terorist împotriva mai multor așa-ziși oficiali de la Tiraspol, apoi asupra Delegației OSCE, ar fi avut scopul de îngrădire a accesului diplomaților străini în regiunea transnistreană, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian. Oficialul însă nu exclude faptul că aceste acțiuni ar putea face parte din scenariul Federației Ruse de destabilizare a situației din Republica Moldova.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.