Actualitate Internă

Planul lui Dodon de a fugi din Republica Moldova, dejucat de magistrați! Pelerinajul pe Muntele Athos i-a fost anulat!

Planul lui Dodon de a fugi din Republica Moldova, dejucat de magistrați! Pelerinajul pe Muntele Athos i-a fost anulat!

Fostul preşedinte românofob și rusofil al Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a văzut dejucat planul de a se sustrage urmăririi penale în Dosarul Kuliok. Pretextatul său proiect de vizitare a muntelui Athos nu i-a impresionat pe magistraţii Curţii Supreme de Justiţie, care i-au respins cererea de a părăsi Republica Moldova.

„Colegiul penal dispune. Cerera avocaţilor prin încuviinţarea deplasării lui Dodon Igor Nicolae peste hotarele Republicii Moldova se respinge. Încheierea este definitivă”, a fost formularea magistraților după analiza solicitării lui Igoro Dodon.

”Știam că nu îmi vor permite să părăsesc țara, dar pentru mine era principial ca concetățenii noștri să vadă cu ce fel de justiție avem de-a face. Inițial mi-a fost interzis să merg în România cu fiul meu, care avea nevoie de tratament, iar acum, în Postul Mare, înainte de Paști, nu mi-au permis să plec la mănăstirea de pe Muntele Athos.

Voi repeta ceea ce am spus de mai multe ori: am o singură cetățenie - a Republicii Moldova. Nu am de gând să plec din țară. Rămân aici să lupt cu această guvernare. Alte planuri nu am”, a declarat Igoro Dodon pe contul propriu de socializare.

Vineri urma să aibă loc şi prezentarea probelor video din dosarul în care Igor Dodon este inculpat. Judecătorii nu au reuşit însă să vizioneze înregistrarea de aproximativ 50 de minute de la întâlnirea dintre Dodon şi Plahotniuc.

„O să vedeţi, când o să ajungem la examinare că este un video trucat. Adică tăiat pe bucăți. Şi sunt nişte secvenţe care au fost interceptate ilegal. De aceea noi nu avem absolut nicio emoţie referitor la prezentarea aşa-numitului probatoriu din partea acuzării”, declara în privința materialului video fostul lider al Republicii Moldova.

Următoarea şedinţă de judecată este programată pe 30 martie. Igor Dodon este acuzat de corupere pasivă și organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale și riscă până la 20 de ani de închisoare.

De menționat faptul că, înainte de periodicele sale deplasări în Athos, acolo unde pretexta că se roagă pentru ”familie, pentru poporul moldovenesc și pentru viitorul țării”, Igor Dodon solicita mai întâi binecuvântarea Patriarhului Kirill al Rusiei.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.