Actualitate Internă

VIDEO: Marina Tauber, păpușa dezaxată a lui Șor - ”Maia Sandu și Recean pregătesc o provocație militară!”

VIDEO: Marina Tauber, păpușa dezaxată a lui Șor - ”Maia Sandu și Recean pregătesc o provocație militară!”

Agenta de dezinformare și de destabilizare a lui Putin în Republica Moldova, Marina Tauber, susţine că are informaţii de la ”servicii speciale străine” privind o ”provocație” în regiunea transnistreană pusă la cale de autorităţile din Chişinău. Reprezentanţii Executivului din Republica Moldova spun că astfel de mesaje fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate.

Arătând că nu stăpânește decât în mică măsură terminologia de bază a limbii române, și invocând informații servite din zona FSB, SVR și GRU, adică servciiile de informații ale Moscovei, Tauber a declarat că deține ”informaţia exactă şi verificată că autorităţile noastre, Maia Sandu şi Dorin Recean, pregătesc o provocaţie militară pe frontieră cu Transnistria. Cel mai rău este că, conform planurilor lor, va fi vărsat sangele cetăţenilor noştri.” 

Într-un briefing de presă, susținut la Parlament, deputatul Partidului Șor Marina Tauber, vizată în două cauze penale, a mai declarat că Republica Moldova ar atrage în aceste acțiuni militare de pe Nistru și un contingent internațional. Tauber a transmis informaţia şi în limba rusă. Reprezentanţii Guvernului spun că Partidul Şor continuă să transmită mesaje menite să creeze haos şi destabilizare.



„Afirmațiile doamnei Tauber sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate. Doamna Tauber încearcă să se acopere în fața finanțatorilor pentru eșecul total al protestelor plătite. Instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

„O asemenea declaraţie pare a fi un gest de disperare din partea oamenilor care organizează proteste şi nu prea au rezultate dar, pe de altă parte, informaţiile care au fost difuzate de către deputatul Tauber par a fi un denunţ. Ea, de fapt, recunoaşte în public că are relaţii cu serviciile speciale ale unor state străine. Informaţiile şi acuzele formulate de Tauber sunt extrem de grave, ele nu pot fi trecute sub tăcere, în primul rând de SIS şi Procuratură. Acest demers pe care l-a făcut public doamna Tauber este o provocare pe care a organizat-o Şor pentru a destabiliza situaţia din Republica Moldova”, consideră analistul politic Anatol Țăranu.

Reprezentanţii Procuraturii au declarat pentru TVR Moldova că vor analiza declaraţiile Marinei Tauber prin prisma prevederilor legale şi vor decide acţiunile ulterioare. Autorităţile de la Chişinău au afirmat, în repetate rânduri, că serviciile speciale ruseşti sunt direct implicate în organizarea protestelor din ultima perioadă de la Chişinău. Iar poziţiile Moscovei sunt expuse, cu orice ocazie, de Partidul Şor. Între timp, Curtea Constituțională a anunţat că începând cu data de 10 mai va examina sesizarea Guvernului privind scoaterea în afara legii a Partidului Politic Șor. Un răspuns ar putea fi formulat până pe 17 mai.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.