Actualitate Internă

Maia Sandu taxează întrevederea conducerii PSRM, la Moscova, cu liderii formațiunii lui Putin, care a susținut și a autorizat toate crimele de război săvârșite în Ucraina: ”Vor trebui să-și asume aceste acțiuni și, respectiv, responsabilitatea”

Maia Sandu taxează întrevederea conducerii PSRM, la Moscova, cu liderii formațiunii lui Putin, care a susținut și a autorizat toate crimele de război săvârșite în Ucraina: ”Vor trebui să-și asume aceste acțiuni și, respectiv, responsabilitatea”

Deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) sunt obligați să respecte interesele R. Moldova și cetățenilor ei, iar dacă vor comite acțiuni împotriva statului R. Moldova, atunci trebuie să-și asume și consecințele. Așa a comentat președinta Maia Sandu întrevederea conducerii PSRM cu partidul pro-Putin „Rusia Unită”, formațiunea care a susținut și autorizat toate crimele de război în Ucraina.

„Ce fac socialiștii de la PSRM este treaba lor, dar trebuie să țină minte că ei sunt cetățeni ai R. Moldova și sunt obligați să respecte interesul R. Moldova, în situația în care vor comite acțiuni care vin împotriva statului R. Moldova vor trebui să-și asume aceste acțiuni și, respectiv, responsabilitatea pentru asta”, a declarat Maia Sandu pentru NordNews.md., potrivit ZiarulNațional.md

Solicitată să comenteze plecarea din PSRM și alăturarea unor deputați și primari din nordul republicii la „Mișcarea pentru Popor”, o structură creată în jurul Partidului „Șor”, șefa statului a condamnat traseismul politic, subliniind că „aceasta nu înseamnă democrație, asta arată mai mult a acte de corupere”.

„În istoria R. Moldova am văzut mai multe situații similare. În general, se poate întâmpla ca cineva să își schimbe preferințele politice, dar noi putem suspecta că aici e vorba de corupție pentru că am văzut în trecut și pentru că știm cum lucrează grupările criminale în R. Moldova, dar aceste lucruri trebuie dovedite și după asta sancționate. Președinția nu este instituția care poate să facă acest lucru, dar o poate face Procuratura, alte instituții ale statului și știm că se lucrează pentru a combate finanțarea ilegală a partidelor politice, pentru a combate acțiunile de corupere, dar încă e mult de lucru pe această parte. După mine, aceasta nu înseamnă democrație, asta arată mai mult a acte de corupție”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că reprezentanții Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a sesizat ieri Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în legătură cu întrevederea de la Moscova a conducerii PSRM cu formațiunea lui Vladimir Putin, „Edinaia Rossia”. 

„Dacă PSRM nu se dezice imediat și ferm de simpatiile sale față de statul care omoară civili pașnici și distruge orașele Ucrainei, validând narațiunile imperialiste ale lui Putin, CUB cere public demararea procedurilor legale prin care această organizație politică, PSRM, este scoasă în afara legii”, a declarat liderul CUB, Igor Munteanu.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.