Actualitate Internă

VIDEO. Maia Sandu îi așteaptă pe cetățeni la un miting în centrul Chișinăului: „Deciziile mari se iau în Piața Marii Adunări Naționale. Suntem la o mare răscruce”

VIDEO. Maia Sandu îi așteaptă pe cetățeni la un miting în centrul Chișinăului: „Deciziile mari se iau în Piața Marii Adunări Naționale. Suntem la o mare răscruce”

Centrul Chișinăului va găzdui, pe 21 mai, mitingul „Moldova Europeană”, unde cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați să transmită lumii întregi că își doresc să fie parte a familiei europene și că integrarea în Uniunea Europeană este calea aleasă de populația Republicii Moldova.

Un anunț în acest sens a fost făcut de către președinta Maia Sandu, luni seara, în cadrul unei adresări către populație.



„Moldova se află în prezent într-un moment de răspântie. Ce se va întâmpla cu țara noastră și cu viitorul copiilor noștri depinde acum de puterea poporului nostru de a spune clar ce vrem. Este decisiv să ne ținem împreună pe aceeași cale și să spunem fără ocolișuri că Moldova va izbuti. Moldova, la fel ca alte țări europene, plătește un preț enorm pentru războiul fără sens declanșat de Rusia în Ucraina”, a declarat Maia Sandu.

„Șantajul Kremlinului a dus la creșterea prețurilor pentru toți. Viața fiecărui om a devenit mai scumpă și mai neliniștită pentru toți, după 24 februarie 2022”, a mai spus șefa statului, subliniind „rolul important” pe care l-au avut „prietenii externi, care ne-au ajuta”, referindu-se la Occident.

Sandu a condamnat și acțiunile unor „grupări de hoți” care încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova.

„În același timp, banii murdari, care finanțează încercările de destabilizare, continuă să curgă. Sunt persoane fără minte în Moldova care se uită la ce se întâmplă în Ucraina și se bucură de crimele de acolo. Care văd ororile din Bahmut, Bucea, Mariupol, Herson și spun că ai lor sunt aproape. Acești oameni care și-au vândut țara sunt gata acum să vadă satele și orașele noastre făcute una cu pământul numai pentru ca ei să poată reveni la putere. Sunt gata să vadă casa părintească lovită de bombe, numai ca ei să mai fure miliarde. 

O grupare de hoți, plătită cu bani murdari, și-a pus în plan să blocheze calea noastră europeană, drumul nostru spre pace și bunăstare. Aceleași personaje au ținut Moldova blocată în sărăcie și corupție, iar acum o atacă otrăvind sufletele oamenilor noștri, prin ceartă și dezbinare. Aceiași bani murdari corup diverse persoane pentru a nu permite curățarea justiției. Aceiași bani finanțează așa-numitele proteste. S-ar părea, dintr-o parte, că aceste grupări care vor să ne fure libertatea, care vor să ne blocheze viitorul, care vor să ne distrugă pacea și buna înțelegere, țipă mai tare decât se aude vocea poporului. Sute de mii de oameni se uită cum o mână de corupți plănuiesc să fure viitorul copiilor noștri. 

Europa e cu ochii pe noi. Întreaga lume e cu ochii pe noi”, a mai spus șefa statului.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.