Actualitate Internă

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, anunță constuirea unei baze militare moderne lângă Chișinău

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, anunță constuirea unei baze militare moderne lângă Chișinău

O bază militară modernă va fi construită în apropierea municipiului Chișinău, în cel mult cinci ani, a precizat recent ministrul Apărării din R.Moldova, Anatolie Nosatîi. Potrivit ministrului, unitatea militară va oferi angajaților Armatei Naționale condiții moderne de studii și antrenamente și va fi folosită pentru depozitarea tehnicii militare, fondurile pentru construcția bazei militare urmând să fie alocați din bugetul de stat, notează agenția de presă IPN.

Potrivit ministrului Apărării, Republica Moldova a început un amplu proces de modernizare a Armatei Naționale care presupune atât achiziționarea tehnicii și echipamentelor militare, cât și îmbunătățirea condițiilor de activitate a militarilor. În acest context, în apropiere de Chișinău va fi construită o bază militară care va corespunde tuturor standardelor europene.

„E vorba de crearea de la zero a infrastructurii ce ar permite dislocarea unei unități militare în conformitate cu standardele moderne. Îmi doresc ca civilii și militarii care vor să activeze în cadrul Armatei Naționale să aibă condiții decente pentru activitate. Ceea ce le-ar permite să aibă săli de instruire bune, capacități de antrenare a pregătirii fizice, simulatoare. Ne dorim remize bune pentru stocarea tehnicii pe care în curând o vom primi. Inclusiv, e vorba de condiții de cazare a militarilor în termen. O prioritate pentru noi este și crearea corpului de soldați-sergenți pe contract, mi-aș dori ca tinerii care vin să activeze în armată să aibă un spațiu unde să locuiască, după serviciul activ de zi sau de noapte ”, a spus Anatolie Nosatîi în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

Potrivit ministrului, banii necesari construcției bazei militare sunt alocați din bugetul de stat, iar întreaga infrastructură a unității va fi gata în cel mult 5 ani.

„Suntem la o etapă avansată. Am finalizat studiul de fezabilitate. Lucrăm la proiectarea acestei infrastructuri care ar urma să fie amplasată în apropierea orașului Chișinău. Totul este construit de la zero, cu bani din bugetul de stat. Acest proiect va dura pe parcursul mai multor ani întrucât este un proiect de construcție capitală și investițiile vor fi de lungă durată. Tehnologic, nu putem face lucrurile într-un an pentru că este vorba de o infrastructură destul de amplă. Astfel de proiecte durează, de obicei, 3-5 ani”, a mai spus ministrul Apărării.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.