Actualitate Internă

PROTEST împotriva fascismului rusesc, la Chișinău, pe 9 mai, după ce judecătorii Curții Constituționale au legalizat simbolurile războiului rusesc genocidar! Manifestația e organizată de un grup de foști deputați din Primul Parlament

PROTEST împotriva fascismului rusesc, la Chișinău, pe 9 mai, după ce judecătorii Curții Constituționale au legalizat simbolurile războiului rusesc genocidar! Manifestația e organizată de un grup de foști deputați din Primul Parlament

Semnatar și votant al Declarației de Independență împotriva imperiului rusesc, Valentin Dolganiuc anunță, într-un video postat pe Facebook, organizarea unui protest anti-fascism rusesc pe data de 9 mai, chiar în fața Curții Constituționale a R.Moldova. Protestul – organizat de un grup de foști deputați ai Primului Parlament – este cauzat de cea mai recentă abominație săvârșită de judecătorii Curții Constituționale de la Chișinău, care s-au pretat, în Săptămâna Mare, să legalizeze simbolurile propagandistice ale războiului genocidar rusesc. 

 

Podul.md vă prezintă în integralitate anunțul lui Valentin Dolganiuc: 

”Sunt din nou aici, în fața Curții Constituționale, pentru un strigăt de mobilizare împotriva judecătorilor care au legalizat simbolurile criminale ale imperiului rus – așa-zisa panglică a Sfântului Gheorghe și literele ‹Z› și ‹V›. Acești judecători au comis o crimă împotriva umanității. Acești judecători au comis o crimă împotriva Ucrainei. Acești judecători au comis o crimă împotriva noastră, a celor din Republica Moldova. 

Legalizând aceste simboluri criminale sub egida cărora Rusia omoară copii, femei, bărbați, apărători ai Ucrainei, judecătorii Curții Constituționale au mâinile pline de sângele acestor victime nevinovate. Legalizând aceste simboluri, judecătorii au legalizat prezența imperiului rusesc aici, în Republica Moldova. 

Atunci când am votat Independența, la 27 august 1991, am votat Independența definitivă față de imperiul rusesc, părăsirea acestui imperiu, dar vedem cum coloana a 5-a și după 32 de ani mai este prezentă aici.

Acești judecători merită statutul de criminali. Fapta lor nu se deosebește cu nimic, ba chiar e și mai gravă decât ceea ce au făcut precedenții judecători în 2019. Fapta lor trebuie să fie neapărat judecată. Acești judecători trebuie să plece, să își dea demisia. Acești judecători trebuie îmbarcați în avion și duși în Ucraina, să vadă ce s-a întâmplat la Bucea, să vadă ce s-a întâmplat la Irpin, să vadă ce s-a întâmplat în Mariupol, în Harkov și în toate celelalte localități unde criminalii de ruși au sfârtecat, au maltratat și au omorât populația nevinovată. 

Mâinile acestor judecători sunt pline de sângele copiilor și a femeilor ucise de imperiul rusesc. Acești judecători nu mai au dreptul să stea în fotoliile lor moi și să primească în fiecare lună în jur de 60.000-65.000 de lei. Nu pentru asta sunteți aici, domnilor judecători! Ar fi trebuit să fiți aici pentru a face dreptate, pentru a apăra neamul, pentru a apăra democrația, dar nu pentru a legaliza simbolurile imperiului criminal rusesc. 

În numele unui grup mare de deputați ai Primului Parlament, votanți ai Declarației de Independență față de imperiul rusesc, facem apel către toți cei care conștientizează crima care s-a produs și îi chemăm la un protest anti-fascism rusesc pe data de 9 mai.

Vom organiza acest protest pentru că nu mai putem să tolerăm nedreptatea care a fost săvârșită de Curtea Constituțională. Ne vom organiza și vom protesta așa cum am făcut-o la sfârșitul anilor ‘80, când ne-am câștigat libertatea noastră și simbolurile naționale, atunci când ne-am ridicat din genunchi, dar vedem cum agenții imperialismului rusesc sunt prezenți în funcții esențiale ale statului și după 32 de ani. 

A avut dreptate președintele Parlamentului, Igor Grosu, când a spus că instituțiile statului chiftesc de agenți ai Rusiei. Domnule Grosu, începeți și le curățați și începeți chiar cu această instituție numită Curtea Constituțională! Doar astfel vom putea să ne debarasăm și sî scăpăm de imperiul criminal rusesc. 

România, te iubesc oriunde ai fi!”

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.