Actualitate Internă

„Moldova poate repeta scenariul Ucrainei”. Dodon, pus din nou să sufle în trompeta Moscovei: „Conducerea se va schimba curând”; „Orientarea spre Vest ne va transforma într-o republică bananieră”

„Moldova poate repeta scenariul Ucrainei”. Dodon, pus din nou să sufle în trompeta Moscovei: „Conducerea se va schimba curând”; „Orientarea spre Vest ne va transforma într-o republică bananieră”

Igor Dodon continuă retorica propagandistică a Kremlinului. Deloc surprinzător, liderul Partidului Socialiștilor afirmă că Republica Moldova riscă să repete scenariul Ucrainei, dacă președinta Maia Sandu va urma pașii făcuți de țara vecină în ultimii 10 ani.

Într-un interviu pentru postul de televiziune Russia 24, socialistul spune că „ceea ce se întâmplă în Republica Moldova în ultimii doi ani se aseamănă cu scenariul Ucrainei”.

„Noi am văzut pașii făcuți de Ucraina pentru a lichida limba rusă, canalele TV, declarațiile privind aderarea la NATO, presiunea asupra bisericii. Tot ce am văzut în țara vecină până acum se întâmplă acum în Republica Moldova. La noi deja au fost închise canalele TV de opoziție, opoziția este sub presiunea actualei puteri, limba rusă și biserica sunt în pericol, ei vor să organizeze parade LGBT. Înainte primarul era împotrivă, dar acum tace”, a declarat Dodon, strecurând mai multe falsuri printre afirmații.

„Următorul pas ar fi aderarea la NATO. Auzim declarațiile Maiei Sandu că aceasta ar fi o soluție din punctul de vedere al securității. Sigur că mulți cetățeni sunt împotrivă. Vom fi noi în NATO? Sigur că nu! În Constituție este clar scris că Republica Moldova e un stat neutru. Dar dacă propaganda va continua, peste doi-trei ani situația va fi alta”, a mai spus socialistul.

O nouă declarație halucinantă: „Orientarea doar spre Vest va transforma Moldova într-o republică bananieră”

Acesta consideră că ieșirea din Comunitatea Statelor Independente (CSI) sau oprirea unor acorduri din cadrul CSI vor lovi foarte dur asupra economiei moldovenești.

„Noi deja avem probleme mari, de exemplu zeci de mii de tone de legume și fructe și sute de mii de tone de mere nu pot fi exportate. De ce se întâmplă asta? Trebuie de răspuns la întrebarea „ce anume construiesc autoritățile moldovenești pe teritoriul țării noastre”. Ei au decis să se orienteze numai spre Vest. O astfel de economie nu va supraviețui”, a spus Dodon în cadrul aceluiași interviu.

„Orientarea doar spre Vest va conduce la transformarea într-o „republică bananieră”, economia căreia va fi în total dependentă de granturile și creditele partenerilor din Vest. Este foarte rău pentru țară, pentru că pierdem nu doar producția noastră, dar și independența. Moldova devine un apendice al structurilor occidentale”, a adăugat Dodon.

Politicianul, care a revenit recent la conducerea formală a PSRM, susține că „majoritatea cetățenilor moldoveni își doresc alegeri anticipate” și că „toate sondajele arată acest lucru”.

El a mai adăugat că în ultima perioadă autoritățile fac tot posibilul pentru a se îndepărta cât mai mult posibil de Rusia.

„Scopul tuturor acestor acțiuni - inclusiv interzicerea intrării liderului Tatarstanului și expulzarea unui diplomat rus - este de a face pe plac curatorilor occidentali”, a mai spus Dodon, respectând întocmai linia propagandei de la Moscova.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.