Actualitate Internă

Dodon, pledoarie deșănțată pentru memoria Eroului Sovietic Eliberator și pentru Panglica Sfântului Gheorghe

Dodon, pledoarie deșănțată pentru memoria Eroului Sovietic Eliberator și pentru Panglica Sfântului Gheorghe

Bolșevic până în măduva oaselor, filorus și românofob prin structură, fostul președinte Igor Dodon face apologia criminalului război de ocupație camuflat în ”luptă de eliberare” a Moldovei cu doar o săptămână înaintea datei de 9 mai, dată confecționată și impregnată de propaganda sovietică, în mentalul popoarelor subjugate și cel al norodului propriu, ca reprezentând Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. 

”Panglica Sf. Gheorghe este unul dintre simbolurile Marii Victorii, iar purtarea ei în memoria eroilor învingători este un drept al cetățenilor Republicii Moldova, pe care Partidul Socialiștilor intenționează să-l apere prin toate metodele legale”, a anunțat astăzi, pe Facebook, trompeta dezacordată a lui Putin, sluga Kremlinului, Igor Dodon, călcând din nou în picioare suferința a generații și generații de moldoveni maltratați, deportați și uciși în Gulaguri de ”eroii eliberatori” ai Rusiei. 

”Ziua Victoriei este una dintre cele mai mari sărbători pentru toate țările Coaliției anti-hitleriste, și în special pentru Moldova, care a avut de suferit în urma regimului fascist și a contribuit semnificativ la victoria asupra nazismului”, continuă Dodon, inventând istorii știute doar de profesorii școlii sovietice de propagandă stalinistă, și somând guvernarea de la Chișinău să nu pună cumva capăt delirantelor manifestări omagiale de 9 mai tocmai când Rusia are mai mare nevoie de ele.

”În ultimele zile, au devenit tot mai frecvente declarațiile și amenințările scandaloase din partea conducerii Republicii Moldova și a deputaților partidului PAS în adresa cetățenilor țării, vociferate în ajunul marcării Zilei Victoriei. În special, oficialii de rang înalt amenință cu amenzi și alte pedepse cetățenii care vor purta panglica Sf. Gheorghe în memoria veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în ciuda explicațiilor Curții Constituționale a Republicii Moldova. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova solicită liderilor țării și reprezentanților partidului de la guvernare să înceteze tensionarea situației din țară, divizarea societății și incitarea conflictelor dintre cetățenii Republicii Moldova în ajunul marcării Zilei de 9 Mai”, a mai declamat fostul președinte Igor Dodon, reluând practic, într-o formă adaptată contextual, mesajele sale tip, rostogolite pe rețelele de socializare în cel mai pur limbaj stalinist de lemn.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.