Actualitate Internă

Trompeta Moscovei la Chișinău aruncă petarde înaintea importantului Summit din 1 iunie: Amenință cu „surprize” la fiecare intersecție

Trompeta Moscovei la Chișinău aruncă petarde înaintea importantului Summit din 1 iunie: Amenință cu „surprize” la fiecare intersecție

În condițiile în care 40 de oficiali de rang înalt din Europa, printre care Macron, Scholz și von der Leyen, și-au anunțat deja prezența la Summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Republica Moldova la 1 iunie curent, Ilan Șor amenință cu „surprize” pentru delegații „la fiecare intersecție”.

Politicianul pe care (mai nou) Moscova mizează în primul rând în politica moldovenească a lansat duminică, 7 mai, noi afirmații despre importantul eveniment politic care va avea loc în Republica Moldova. Mai mult, el a promis acțiuni de revoltă.

„Vreți să-i mai mințiți și să le arătați că la voi totul e bine și că aveți superreforme? Uitați! Eu vă promit, în 1 iunie, mitinguri spontane la fiecare intersecție. Sloganuri de 1 iunie: „NO Maia!”, „STOP Maia!”, „Take away Maia!”. Asta vor vedea toți liderii europeni pe tot traseul lor”, a declarat Ilan Șor, tot el președinte al Partidului Șor, formațiune care a organizat astăzi un nou protest anti-guvernamental în centrul capitalei.

Pe 21 mai, Șor promite mai mulți protestatari decât participanți la Adunarea Națională „Moldova Europeană”

Oligarhul fugar în Israel s-a referit și la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, manifestație anunțată de președinta Maia Sandu pentru 21 mai.

„Să știi, Maia, că, în această zi, noi ne vom aduna și vom fi mai mulți decât oamenii pe care îi vei aduce tu”, a mai spus Șor.

Despre Summitul Comunității Politice Europene

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii No (circa 35 de kilometri distanță de Chișinău).

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.