Actualitate Internă

Sondajul care arată că R.Moldova ar putea reintra curând în sfera de influență a Rusiei. Maia Sandu și PAS conduc în preferințele alegătorilor, dar comuniștii și Partidul Șor au, împreună, mai multe procente!

Sondajul care arată că R.Moldova ar putea reintra curând în sfera de influență a Rusiei. Maia Sandu și PAS conduc în preferințele alegătorilor, dar comuniștii și Partidul Șor au, împreună, mai multe procente!

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, formațiunea aflată la putere - Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) - ar obține 31,1%, arată un sondaj IMAS. Sau chiar 39% dacă indecișii și cei care spun că nu vor să voteze nu ar vota în cele din urmă. 

Deși scorul este aparent mare, nu este însă unul de natură să asigure continuitatea guvernării PAS, pentru că următoarele în topul preferințelor electoratului sunt Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) care ar obține 27,5% din voturi și Partidul „Șor” cu 9,2%. În prima coloană. În a doua, lucrurile arată și mai dramatic, BCS și Partidul Șor având împreună 7% peste PAS.

Alte partide nu ar depăși pragul electoral de 5%.

Nu ar vota 6,5%. Sunt indeciși 13,7%.

Sondaj a fost realizat de IMAS, în perioada 2-19 mai curent, pe un eșantion de 1112 respondenți. Marja de eroare e de 3%.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale, Maia Sandu rămâne în fruntea preferințelor cu 28,5% - câștigând aproape 2 procente față de noiembrie 2022. Actuala lideră a R.Moldova este urmată de Igor Dodon, care a urcat 4 procente față de luna noiembrie, și Ion Ceban care rămâne la 8%.

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.