Actualitate Internă

VIDEO. De ce a ales Republica Moldova integrarea în UE în detrimentul Unirii cu România? Răspunsul Maiei Sandu

VIDEO. De ce a ales Republica Moldova integrarea în UE în detrimentul Unirii cu România? Răspunsul Maiei Sandu

Republica Moldova a ales calea integrării europene pentru că pentru acest obiectiv există o susținere „suficientă” în rândul populației. O astfel de explicație a fost oferită de președinta Maia Sandu într-un interviu acordat pentru Euronews România.

Fiind întrebată despre viabilitatea ideii de Unire a Republicii Moldova cu România, Maia Sandu a declarat că nu există un sprijin suficient din partea populației.

„Există susținere pentru reunirea cu România, dar nu există suficient sprijin. Există sprijin pentru integrarea în Uniunea Europeană, iar aceasta este calea pe care o urmărim. Da, există unii oameni care promovează această idee, dar numărul lor nu este suficient”, a declarat ea.

Declarațiile pot fi văzute la minutul 06:00:



Precizăm că, anterior, Maia Sandu a declarat că Unirea R. Moldova cu România „se poate întâmpla doar cu susținerea poporului, când poporul va spune că vrea acest lucru”.

În ultimii ani, tendința din sondajele realizate în Republica Moldova arată o creștere constantă a celor care își doresc Unirea cu România. În prezent, de cele mai dese ori acest procentaj sare de 30-33% din respondenți.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.