Actualitate Internă

La forumul noului partid pro-rus lansat de foști PSRM-iști, ,,Partidul Renașterea”, un vorbitor a afișat simbolul războiului rusesc genocidar din Ucraina - "Z"

La forumul noului partid pro-rus lansat de foști PSRM-iști, ,,Partidul Renașterea”, un vorbitor a afișat simbolul războiului rusesc genocidar din Ucraina - "Z"

Noul partidul politic al Rusiei din Republica Moldova, Partidul ,,Renașterea", alcătuit din foști socialiști, a organizat, recent, o masă rotundă pe tema deciziei autorităților moldovenești de a părăsi CSI. 

Printre vorbitori s-a numărat și Alexei Davydov, jurnalist al portalului News Front, o așa-zisă agenție de știri din Crimeea ocupată, interzisă în Republica Moldova, transmite point.md.

Acesta a intervenit cu un mesaj prin videoconferință. Mai mult, în timpul conferinței, acesta a folosit un laptop pe care era inscripționat simbolul "Z", un simbol al războiului genocidar al Rusiei în Ucraina.

În cadrul forumului "CSI și Uniunea Economică Eurasiatică: Strategii și perspective de dezvoltare", Davydov a repetat retorica agresivă și propagandistică a Moscovei la adresa Chișinăului. Propagandistul a acuzat autoritățile moldovenești de rusofobie și, de asemenea, a repetat vechile narațiuni propagate de șeful externelor din Rusia, Serghey Lavrov, precum că ,,Republica Moldova face jocul Occidentului".

"Se are impresia că Republica Moldova vrea să devină o a doua Ucraină. Printre exemplele în acest sens se numără închiderea presei de opoziție, precum și războaiele cu Gazprom", a debitat el la masa rotundă.

După eveniment, Partidul ,,Renașterea" a emis un comunicat de presă în care a menționat că organizarea mesei rotunde a avut loc "în contextul acțiunilor autorităților moldovenești de părăsire a CSI și de izolare a statului de partenerii săi din Uniunea Economică Eurasiatică".

La forum au participat deputații Alexandru Nesterovski, Irina Lozovan, Alexandru Sukhodolski și Vasile Bolea, care recent au părăsit PSRM și s-au alăturat acestei formațiuni politice rusofile din Republica Moldova, Partidul ,,Renașterea".

News Front este o agenție de presă rusă înființată în noiembrie 2014 ca reprezentant media al separatiștilor din Luhansk și Donețk. Cel mai probabil e finanțată de Serviciul Federal de Securitate rus (FSB). De asemenea, pe site-ul web este menționată adresa ca fiind "Rusia, Republica Crimeea, strada Strelkovaya".

Simbolul "Z" este interzis în Republica Moldova pentru propaganda agresiunii rusești în Ucraina.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.