Actualitate Internă

Generalul lui Putin, ucis în Ucraina cu „Storm Shadow”, a fost ani de zile comandantul trupelor rusești de ocupație din așa-zisa Transnistria / Goriacev nu a crăpat singur, ci alături de o suită întreagă de ofițeri ruși

Generalul lui Putin, ucis în Ucraina cu „Storm Shadow”, a fost ani de zile comandantul trupelor rusești de ocupație din așa-zisa Transnistria / Goriacev nu a crăpat singur, ci alături de o suită întreagă de ofițeri ruși

Podul a relatat, marți dimineață, AICI despre lichidarea în Ucraina, pe frontul din regiunea Zaporojia. a generalului Serghei Goriacev, 52 de ani. 

Reluăm și pe Podul.md informații despre moartea acestui sinistru, având în vedere că individul s-a aflat ani de zile la conducerea grupului operațional al trupelor rusești din așa zisa Transnistria (2013-2018).

Ucis luni seară târziu într-un atac cu rachete, Goriacev a devenit astfel militarul rus cu cel mai înalt grad din Federația rusă care a murit în acest an pe frontul din Ucraina. Milbloggerii ruși au deplâns moartea lui, descriindu-l drept un „comandant strălucit și eficient”. 

Surse de război citate de presa britanică spun că odiosul a fost eliminat cu una din rachetele de croazieră Storm Shadow furnizate Ucrainei de Marea Britanie și nu a fost singurul ofițer rus ucis în acel moment de lovitura ucrainenilor.

Goriacev era la debutul invaziei din Ucraina comandant al Brigăzii a 5-a de tancuri separate și fusese promovat recent în funcția de șef al Statului Major al Armatei a 35-a.

Expertul militar ucrainean Mihail Jirokhov a arărat pentru presa britanică: „De obicei, alături de un general se află colonei, locotenent-colonei, maiori, care asigură activități de cartier general și, cel mai adesea, mor și ei în urma unor astfel de lovituri”.

„Prin urmare, un astfel de atac asupra postului de comandă al Armatei a 35-a înainte ca ofensiva ucrainenilor să ia amploarea nu face decât să sporească șansele ucrainenilor”.

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.