Actualitate Internă

Galerie FOTO: lumpenii coloanei a 5-a. ”Activiștii” așa-zisei ,,comunități a rușilor din R.Moldova” au marcat în mod sfidător ziua națională a Rusiei în fața ambasadei statului terorist

Galerie FOTO: lumpenii coloanei a 5-a. ”Activiștii” așa-zisei ,,comunități a rușilor din R.Moldova” au marcat în mod sfidător ziua națională a Rusiei în fața ambasadei statului terorist

Așa-zișii ”activiști” ai așa-zisei ,,comunități a rușilor din Republica Moldova”, acompaniați de lumpenii coloanei a 5-a, au marcat, în mod sfidător, ziua națională a Rusiei în fața ambasadei statului terorist care duce un război genocidar împotriva Ucrainei. 

Aceștia au venit în mod organizat, cărând cu ei mai multe steaguri ale Federației Ruse, după cum poate fi remarcat în imagini. ,,Patria mea istorică este Rusia, eu m-am născut în Ținutul Primorie (Primorski Krai)”, a debitat cu mândrie Liudmila Laschenova, cea care a devenit șefă peste așa-zisa comunitate. 

”Activiștii” care s-au strâns în fața Ambasadei Rusiei genocidare, cântând melodii ,,patriotice” rusești, au insistat că între R.Moldova și Federația Rusă trebuie să existe ,,cele mai calde relații de prietenie”. Deși au repetat slogane populiste și sovietice, pretinzând ”amiciția” între state, aceștia, cum era de așteptat, NU au condamnat invazia și genocidul Rusiei în Ucraina vecină.

Acestora li s-au alăturat mai mulți reprezentanți ai partidului rusofil zis ,,patrioții Moldovei” care au cântat imnul de stat al Rusiei, și au pledat pentru ,,păstrarea relațiilor de prietenie cu Rusia”.

Amintim că anul trecut, liderul partidului așa-zișilor ,,patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz, a făcut mai multe declaraţii în favoarea invaziei genocidare ruse în Ucraina, declarându-și susținerea pentru acțiunile Kremlinului. Mai mult, acesta a repetat narațiunile mincinoase și puerile ale propagandei putiniste, spunând că Rusia ar fi început „operaţiunea specială” în Ucraina pentru a scăpa ţara „de nazişti şi fascişti”.

Menționăm că adulatorii Rusiei din fața ambasadei au fost întâmpinați de către un grup restrâns alcătuit din câteva tinere ucrainence și basarabence, membre ale Organizației „Stop Russian Aggression”, care au organizat o contra-manifestație, arborând steagul Ucrainei.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.