Actualitate Internă

R.Moldova răspunde amenințărilor lui Vladimir Saldo, guvernatorul rus din Hersonul ocupat, care a delirat că forțele Moscovei vor bombarda un pod de la granița cu România

R.Moldova răspunde amenințărilor lui Vladimir Saldo, guvernatorul rus din Hersonul ocupat, care a delirat că forțele Moscovei vor bombarda un pod de la granița cu România

Chișinăul a răspuns prompt amenințărilor proferate la adresa R.Moldova și României de către un oficial rus din regiunea ucraineană Herson (parte din aceasta se află încă sub controlul forțelor ruse), după bombardarea podului Ciongar, care face legătura între Herson și Crimeea, de către forțele armate ucrainene.

„Republica Moldova condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federației Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră. Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse in Republica Moldova, solicitându-i explicații corespunzătoare”, se arată într-o notă oficială a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău,

Așa-zisul guvernator rus din regiunea Herson aflată încă sub ocupație, Vladimir Saldo, a amenințat, joi dimineață, cu bombardarea podului de la Giurgiulești-Galați ca răspuns la lovirea de către armata Ucrainei a podului care leagă Hersonul de Crimeea – Ciongar/ Chongar.

Cunoscut drept „poarta spre Crimeea”, podul Ciongar este unul dintre cele câteva care leagă Crimeea - anexată de Rusia în 2014 - de continent. Podurile oferă o alternativă pentru conectarea istmului peninsulei, o fâşie îngustă de pământ, de continent, scrie Agerpres.

„Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiulești în Moldova, care a fost în componenta Ucrainei, dar a fost transmisă pe Dunăre de regimul Iușcenko, toate aceste coordonate sunt cunoscute și în curând va fi un răspuns destul de serios”, a spus Saldo (foto jos)

Tot oficialul rus a spus că ucrainenii au folosit rachete Storm Shadow (cu rază de acțiune de peste 250 de kilometri), livrate recent de Marea Britanie.

Podul a fost serios avariat, dar nu s-au înregistrat victime umane. Traficul rutier a fost suspendat temporar.

„Comunicarea dintre regiunea Herson și Crimeea continuă să funcționeze – fiind organizată temporar circulația vehiculelor de-a lungul unui traseu de rezervă", a scris Saldo pe Telegram. Imagini VIDEO pe canalul de Telegram al PODUL: https://t.me/PodulRo

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.