Actualitate Internă

Primăriile basarabene care au adoptat Declarațiile de Unire în anul centenar al Marii Uniri trebuie să aibă PRIORITATE la București

Primăriile basarabene care au adoptat Declarațiile de Unire în anul centenar al Marii Uniri trebuie să aibă PRIORITATE la București

Primăriile din stânga Prutului, care în ajunul centenarului Marii Uniri, dar și după 27 martie 2018, au adoptat Declarații simbolice de Unire cu România ar trebui să aibă prioritate la București.

După cum se știe, România nu a fost, și nu este selectivă atunci când a fost vorba de investiții, reparații de școli și grădinițe, donații, restaurarea drumurilor și alte proiecte realizate din banii statului român în comunele, localitățile și satele basarabene. 

Trebuie spus că statul român a investit enorm și în localitățile care nu au adoptat Declarația de Unire în 2018, ba chiar și în așa-zisa Găgăuzia, cea care a boicotat agresiv campania unionistă din anul centenarului, și unde astăzi, despre ajutorul românesc nu se prea vorbește, creându-se printre cetățenii găgăuzi impresia că Rusia ar fi cea care a adus investițiile. Culmea e că Rusia nici nu s-a sforțat să-și aroge ceea ce nu a realizat niciodată în așa-zisa Găgăuzia. Iată până unde ne-a adus propaganda mincinoasă și criminală a Kremlinului. 

Nici în localitățile în care românii locuiesc compact situația nu stă mai bine. Vedem comune cu primari ai PSRM, ai fostului PP Șor, ai PN, care își bat joc de propria istorie, de înaintașii neamului românesc, numind ziua de 28 iunie 1940, drept ,,ziua eliberării”, iar cea din 22 iunie 1941 drept ,,ziua ocupației”. 

Nu știm cum se întâmplă că uneori astfel de comune care au fruntea lor niște trădători rusofili și românofobi, fiind totodată potențiali colaboraționiști ai ocupanților putiniști, reușesc să atragă cei mai mulți bani și cele mai multe investiții românești nesperate, în timp ce localitățile care au scris istorie în anul centenarului Marii Uniri și al căror nume trebuie scrise cu litere de aur în istoria actuală a românilor, rămân doar cu așteptarea. O așteptare dureroasă.  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.