Actualitate Internă

FOTO: A venit să pângărească expoziția „Basarabenii în Gulag”, dar a primit fix ce merita. Ultrașovinul putinist Valerii Klimenko a fost pus la punct de către activistul unionist Vasile Sinigur

FOTO: A venit să pângărească expoziția „Basarabenii în Gulag”, dar a primit fix ce merita. Ultrașovinul putinist Valerii Klimenko a fost pus la punct de către activistul unionist Vasile Sinigur

Consilier municipal în consiliul municipal Chișinău (CMC), ultrașovinul putinist Valerii Klimenko, cel care s-a autodeclarat ,,rus”, a fost pus la punct de către activistul unionist Vasile Sinigur, după ce primul a venit să pângărească expoziția ,,Basarabenii în Gulag” și să stârnească vrajba între cetățeni.

Momentul în care ultrașovinul putinist Valerii Klimenko, ales consilier de Chișinău pe listele PP Șor, se ia la harță cu unionistul Vasile Sinigur, a fost suprins de activista civică Maria Olar, care a publicat întreaga filmare pe pagina sa de Facebook.

În filmare se poate vedea cum Valerii Klimenko se apropie sfidător de Sinigur, înșirând în adresa sa mai multe clevetiri, la care unionistul îl scuipă direct în față pe Klimenko, fiind scuipat la rându-i de Klimenko.

Polițiștii au intervenit pentru a-i despărți pe certăreți, dar nu i-au aplicat vreo amendă putinistului. Activistul unionist le-a reproșat oamenilor legii că numitul Klimenko trebuie reținut pentru agresiune fizică și verbală, dar și pentru promovarea separatismului. De asemenea, Sinigur a menționat că putinistul Klimenko i-ar fi amenințat pe el și pe cei care îl însoțeau. ,,Veți fi următorii care vor fi deportați în Siberia” ar fi amenințat Klimenko, conform unionistului. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.