Actualitate Internă

Deși e cea mai săracă țară a Europei, R.Moldova cheltuiește sute de milioane de euro anual numai pentru menținerea aparatului birocratic și al unor instituții care oricum există în România. UNIREA, unica soluție

Deși e cea mai săracă țară a Europei, R.Moldova cheltuiește sute de milioane de euro anual numai pentru menținerea aparatului birocratic și al unor instituții care oricum există în România. UNIREA, unica soluție

Jurnaliștii 10TV subliniază faptul că R.Moldova e un stat eșuat la marginea Europei. Deși e cea mai săracă țară a continentului, republica de lângă România cheltuiește sute de milioane de euro pe an doar pentru a-și menține total ineficientul și stufosul aparat birocratic, ceea ce reprezintă o irosire financiară fără pic de sens, întrucât toate aceste instituții există deja în România, stat UE și NATO cu drepturi depline.

Dincolo de această situație, de multe ori, banii trimiși de români în R.Moldova ajung să-i ajute pe separatiștii ruși din așa-zisa Transnistria sau să fie deturnați de infractorii rusofili și stataliști care infestează politica din stânga Prutului. Singura soluție viabilă este Unirea cu România. 

Podul.ro vă prezintă concluziile jurnaliștilor 10TV (vedeți video AICI):

”Chișinăul cheltuiește pentru întreținerea Guvernului, Parlamentului, Fiscului și a întregului aparat birocratic sute de milioane de euro în fiecare an. Aceste sume enorme de bani ar putea fi folosite pentru infrastructură, spitale, educație, cultură sau pensii, dar R.Moldova le irosește pe instituții inutile, deoarece acestea deja există în România. 

Politicieni din R.Moldova sunt extrem de aroganți și așteaptă ca Bucureștiul să-i convingă că Unirea e unica soluție. Statul R.Moldova NU produce nimic pentru a-și acoperi consumul de produse necesare existenței. De la haine la cărți, la benzină, motorină, gaz sau electricitate, cu mici excepții, în toate domeniile R.Moldova importă din UE, mai ales din România. 

De Ziua Națională a României un grup de copii a scandat în Parlamentul din Chișinău: ‹Jos vama de pe Prut!›, iar deputații din PAS au aplaudat. Igor Grosu a declarat că a înțeles mesajul. 

Trebuie să ne pregătim, avem nevoie de inițiativă legislativă. Dacă agresiunea putinistă nu va înceta iar economia R.Moldova va continua să sufere, partidele de la Chișinău vor înțelege, în sfârșit, că NU există altă cale de optimizare a costurilor decât reintegrarea R.Moldova în Statul Român. Fără Unire nu poate exista pace în regiune, prosperitate și dezvoltare socială și economică.

Banii trimiși în R.Moldova de cetățenii români susțin financiar nu doar o birocrație inutilă, dar sunt folosiți pentru susținerea mafioților din așa-zisa Transnistria, spălătorilor de bani și criminalilor mărunți din politica de la Chișinău.

Președintele Maia Sandu s-a apucat serios de lucru și a semnat un decret privind constituirea unei comisii pentru elaborarea unei strategii de securitatea națională pentru R,Moldova. Potrivit documentului, Comisia va fi condusă de către Dorin Răcean, care în prezent deține funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale.

Cu 30 de ani în urmă, în 1992, R.Moldova a fost recunoscută ca stat independent de către ONU. În acești 30 de ani s-au alcătuit sute de comisii și s-au elaborat mii de strategii în toate domeniile posibile. Nimic nu a ajutat iar R.Moldova rămâne un stat semi-eșuat la periferia Europei”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.