Actualitate Internă

Argații oligarhului Ilan Șor SFIDEAZĂ decizia Curții Constituționale. Deși partidul a fost declarat ilegal, foștii săi ștabi și membri de frunte continuă să amplaseze corturi de campanie. Poliția a intervenit

Argații oligarhului Ilan Șor SFIDEAZĂ decizia Curții Constituționale. Deși partidul a fost declarat ilegal, foștii săi ștabi și membri de frunte continuă să amplaseze corturi de campanie. Poliția a intervenit

Pe 19 iunie 2023, Curtea Constituțională a Republicii Moldova declara formațiunea politică condusă de oligharhul fugar Ilan Șor drept neconstituțională. Decizia a deschis calea pentru lichidarea formațiunii acuzate de Guvern de încălcarea statului de drept, respectiv de acțiuni contra suveranității R. Moldova, fiind filnamente declarată ilegală.  

Totuși, acest lucru nu îi împiedică pe unii ștabi, dar și membri de frunte ai interzisei formațiuni să amplaseze corturi de campanie cu sigla fostului partid politic "Șor" pe teritoriul Republicii Moldova.  

Alaltăieri, câțiva cetățeni din raionul Nisporeni au observat un astfel de cort amplasat în orașul ce poartă același nume. 

În acest context, fosta parlamentară de opoziție Maria Ciobanu, aleasă deputată în 2019 pe lista blocului politic "ACUM" și originară din raionul Nisporeni, a precizat următoarele: "Dacă, eventual, vi s-a făcut dor de  partidul “Șor”, mergeți la Nisporeni. Azi el se simțea aici ca la Orhei. Chiar dacă este interzis, partidul lui Șor este un fel de Lenin: a trăit, trăiește, va trăi!".

În cursul zilei de duminică, activistul civic unionist Radu Dutcovici a surprins câteva astfel de corturi de agitație afiliate fostului partid politic "Șor" chiar în centrul orașului Chișinău. 

Drept reacție, activistul a solicitat intervenția polițiștilor, care ulterior au evacuat corturile ilegale din oraș. (vedeți video AICI). Totodată, Dutcovici i-a îndemnat într-un live pe Facebook pe cetățenii moldoveni să procedeze într-un mod similar atunci când vor observa astfel de corturi pe teritoriul țării.  

"Partidul Șor a fost declarat neconstituțional, fiind scos în afara legii, iar corturile lor nu-și au rostul. Vă îndemn să ne unim cu toții pentru a opri aceste hoții. Nu avem nevoie de bandiți, trădători și hoți în țară, dimpotrivă, trebuie să scăpăm de ei", a comentat Dutcovici.  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.