Actualitate Internă

Marina Tauber a scăpat de arestul la domiciliu, dar nu are voie să plece din localitate

Marina Tauber a scăpat de arestul la domiciliu, dar nu are voie să plece din localitate

O instanță din Chișinău a respins solicitarea procurorului de prelungire a arestului la domiciliu, pentru încă 30 zile, în privința Marinei Tauber, mâna dreaptă a rusofilului Ilan Șor, și a dispus înlocuirea măsurii cu control judiciar pe termen de 60 zile, a anunțat Procuratura Anticorupție.

Instanța a mai stabilit că inculata să nu părăsească localitatea unde își are domiciliul decât în condițiile decise de către instanță, să comunice organului de urmărire penală sau, după caz, instanței de judecată orice schimbare de domiciliu, să nu intre în legătură cu persoane care au calități procesuale în cauza penală (martori, acuzați), să se prezinte la organul de urmărire penală sau instanța de judecată ori de câte ori este citată, să nu săvârșească acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului în procesul penal și să predea pașapoartele instanței de judecată.

Totodată, instanța a examinat cererea apărării de recuzare a unuia dintre procurorii ce reprezintă acuzarea, cerere ce a fost respinsă ca neîntemeiată.

Tauber a fost reținută pe 1 mai pe Aeroportul Chișinău, înainte de a pleca spre Tel Aviv și a fost plasată în arest arest la domiciliu.

Potrivit procurorilor, Tauber a încălcat restricțiile impuse de instanța de judecată. Mai exact, ea a comunicat și a dat indicații învinuiților din dosarul deschis pentru organizarea protestelor ilegale.

Marina Tauber, în prezent deputată neafiliată după scoaterea în afara legii a Partidului Șor, este vizată în două cauze penale – pentru acceptarea finanţării fostului Partid Șor de un grup criminal organizat şi falsificarea raportului de gestiune financiară.

Reaminim că, în 19 iunie, Partidul Șor, prorus, condus de fugarul penal Ilan Șor, care organizează protestele antiguvernamentale de la Chișinău, a fost scos  în afara legii de magistrații Curții Constituționale (CC) care au fost sesizați în toamna anului trecut de Ministerul Justiției. 

Prin urmare, deputații formațiunii Șor ,,vor continua să-și exercite mandatele în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiuni parlamentare”.

Iar reprezentanții și membrii ,,Partidului Șor care la data pronunțării prezentei Hotărâri, exercită mandate representative în organele Unităților Administrativ Teritoriale de toate nivelurile, inclusiv în organele UTA Găgăuzia, vor continua să-și exercite mandatele ca reprezentanți independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiuni”, potrivit judecătorilor CC.

Între timp, politicianul fugar, Ilan Șor, a anunțat despre crearea blocului politic ,,Șansă, Obligații și Realizări- Ș.O.R.”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.