Actualitate Internă

SUA au livrat R.Moldova un pachet militar conținând drone, mitraliere și vehicule. „Războiul din Ucraina a deschis ochii tuturor. SUA sunt prietenii celor care vor să-și consolideze democrația și suveranitatea”

SUA au livrat R.Moldova un pachet militar conținând drone, mitraliere și vehicule. „Războiul din Ucraina a deschis ochii tuturor. SUA sunt prietenii celor care vor să-și consolideze democrația și suveranitatea”

R.Moldova a primit un pachet militar din partea Statelor Unite ale Americii, în valoare totală de peste trei milioane de dolari, care include echipamente și tehnică pentru infanteria ușoară, precum vehicule de mobilitate înaltă, drone „Matrice”, mitraliere, echipamente pentru deminare, căști și multe altele, transmite Radio Europa Liberă.

Lotul livrat pe 1 august, pe cale aeriană, face parte dintr-un acord semnat între cele două țări încă în 2019 și vine „să demonstreze sprijinul continuu al SUA pentru poporul R. Moldova”.

Delegația americană a fost reprezentată de trei membri ai Congresului, care au promis că acest suport „va continua” și că SUA vor „o prietenie durabilă” cu R. Moldova.

„Războiul din Ucraina a deschis ochii tuturor. Statele Unite sunt prietenii tuturor celor care vor să-și consolideze democrația și suveranitatea”, a spus congresmenul Doug Lamborn.

Potrivit lui, acest lot de asistență va permite Moldovei „să-și organizeze, să-și instruiască și să-și echipeze mai bine forțele armate”.

Lamborn a mai spus că autoritățile americane au solicitat deja Departamentului Apărării să examineze „volume suplimentare” fie de surse financiare, fie de echipamente și tehnică „cu care SUA ar putea contribui la îmbunătățirea capacităților militare ale R. Moldova”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.