Actualitate Internă

EXCLUSIV Reacție în premieră: Selecționerul naționalei de fotbal a R. Moldova consideră că transferarea la echipe din Rusia a doi fotbaliști moldoveni NU va genera conflicte între jucătorii naționalei

EXCLUSIV Reacție în premieră: Selecționerul naționalei de fotbal a R. Moldova consideră că transferarea la echipe din Rusia a doi fotbaliști moldoveni NU va genera conflicte între jucătorii naționalei

Antrenorul principal al naționalei de fotbal a Republicii Moldova, Serghei Cleșcenco, a oferit primele comentarii pe marginea transferării a doi fotbaliști ai naționalei, Oleg Reabciuk și Nichita Moțpan, la echipe din Rusia. Acestea au fost făcute în exclusivitate pentru Podul.md.

Publicația noastră l-a contactat pe domnul Cleșcenco pentru a aborda problema acestor transferuri în contextul războiului pe care Rusia îl duce la scară largă împotriva Ucrainei.

Reporter: Vă contactez în legătură cu transferurile jucătorilor naționalei, Oleg Reabciuk și Nichita Moțpan, la echipele de fotbal rusești Spartak Moscova, respectiv Fakel Voronezh. Aceste transferuri ar putea să îi afecteze pe fotbaliști într-un fel sau altul? De pildă, riscă să nu mai fie convocați la națională?

Serghei Cleșcenco: Până în acest moment, noi nu avem vreo recomandare sau lege care să afecteze chemarea/convocarea jucătorilor noștri care evoluează în campionatul rusesc.  

Reporter: Dar, în ceea ce privește atmosfera internă: având în vedere că la naționala Republicii Moldova sunt și jucători care evoluează la echipe din Ucraina, sau au origini ucrainene, nu ar putea exista riscul apariției unor conflicte?

Serghei Cleșcenco: La națională domnește o atmosferă bună! În timpul reuniunilor pregătitoare pentru meciurile de calificare la Campionatul European de Fotbal, există foarte puțin timp la dispoziție. Noi, cu toții, suntem concentrați exclusiv pe procesul de antrenament și pe meciurile viitoare ale naționalei Republicii Moldova. Vă asigur, că în legătură cu cele menționate de dumneavoastră, nu vor exista niciun fel de conflicte!

Amintim că, în urmă cu trei zile, Oleg Reabciuk, cel mai bine cotat și valoros fotbalist moldovean, a decis să se transfere la o echipă din Rusia, Spartak Moscova, deși ar fi fost curtat de mai multe echipe importante din Europa. 

Deși suma transferului reprezintă un record printre fotbaliștii R. Moldova, aproximativ 6 milioane de euro, mutarea a fost aspru criticată de fanii și microbiștii basarabeni pe rețelele de socializare. 

După acest val masiv de critici, Reabciuk a limitat comentariile la postările de pe pagina sa de Instagram.  

CITIȚI ȘI: Avid după rublele sângeroase moscovite. Deși a fost curtat de echipe de top din Europa, cel mai bine cotat fotbalist moldovean a ales să se transfere la echipa Spartak Moscova

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.