Actualitate Internă

Maia Sandu: „R. Moldova poate supraviețui ca o țară democratică doar în familia UE” / „România ne susține, este un avocat și o voce importantă în UE pentru promovarea acțiunilor noastre”

Maia Sandu: „R. Moldova poate supraviețui ca o țară democratică doar în familia UE” / „România ne susține, este un avocat și o voce importantă în UE pentru promovarea acțiunilor noastre”

În deschiderea reuniunii ambasadorilor Republicii Moldova organizată, zilele acestea, de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene la Chișinău, președinta Maia Sandu a arătat, miercuri, că R.Moldova nu-și mai permite să rămână într-o „zonă gri”, singura alternativă de a „supraviețui ca o țară democratică” fiind „doar în familia UE”. 

„Pacea noastră depinde de armata ucraineană și noi trebuie să susținem Ucraina”, a declarat șefa statului, atrăgând atenția că Rusia va continua să fie un element de insecuritate pentru R.Moldova. Pe de alta parte, România ne susține și este un avocat și o voce importantă în UE pentru promovarea acțiunilor noastre, a mai spus lidera de la Chișinău.

Prima prioritate pentru următoarea perioadă este începerea negocierilor de aderare la UE cât mai curând, a subliniat Maia Sandu.

„În primul rând procesul de aderare la UE, astfel, ne propunem să inițiem negocierile de aderare cât de curând posibil. Vreau să reiterez că R. Moldova poate supraviețui ca o țară democratică doar în familia UE și nu sunt doar cuvinte mari și frumoase, dar este o realitate. Noi nu ne putem permite să rămânem în continuare în zona gri. Noi le datorăm cetățenilor să facem totul ca Rep. Moldova să rămână parte a lumii libere, să consolidăm democrația, să asigurăm un viitor pașnic și respectiv, să asigurăm un viitor prosper țării noastre și bunăstare cetățenilor Rep. Moldova. Este vital să arătăm progrese continue. în contextul aderării la UE, avem condiții concrete formulate de către Comisia Europeană acum un an și lucrăm pe aceste condiții. Mai avem de insistat pe reforma justiției și pe combaterea corupției”, a declarat Maia Sandu, potrivit Radio Chișinău.

Alte priorități sunt revigorarea economiei, promovarea intereselor diasporei și consolidarea poziției R. Moldova ca furnizor de securitate în regiune.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.