Podul Minciunilor

Psihoza propagandei ruse: FSB-istul Iurie Roșca și-ar dori ca Rusia și Germania ”să facă zob” Polonia, ca pe vremea lui Stalin și Hitler. Coordonatorul Sputnik.md îi salută pe ”Cetățenii Reichului”

Psihoza propagandei ruse: FSB-istul Iurie Roșca și-ar dori ca Rusia și Germania ”să facă zob” Polonia, ca pe vremea lui Stalin și Hitler. Coordonatorul Sputnik.md îi salută pe ”Cetățenii Reichului”

Vechi FSB-ist interzis pe teritoriul României și coordonator al Sputnik.md, Iurie Roșca aplaudă, într-un caraghios video recent, așa-zisa tentativă de puci din Germania, declarându-se solidar cu ”Cetățenii Reichului”, organizație neonazistă asumată. 

Mai mult, FSB-istul își manifestă speranța că astfel de grupări alcătuite din tot soiul de extremiști și degenerați vor reuși până la urmă o insurecție sângeroasă, atât în Germania cât și în Austria și Italia. E bine că o spune apăsat, această atitudine certificând o dată-n plus nazismul Rusiei genocidare.

”Bravo, aplauze pentru cei care puneau la cale lichidarea acestui stat de drept! E nevoie de mijloace violente! Nu avem cum să facem succesiune la guvernare prin căi democratice. Sper că Austria și Italia au celule similare. Există speranță”, a delirat coordonatorul Sputnik.md.

Iurie Roșca – care e analfabet funcțional și vorbește o română aproximativă, fiindcă gândește în limba orcilor – își manifestă și nemulțumirea stârnită de înfrângerile și umilințele pe care le suferă trupele rusești din Ucraina, fluturând posibilitatea unei așa-zise ”lovituri de stat” în Rusia, care ar readuce-o la stadiul de ”imperiu”:  

”Războiul din Ucraina a intrat într-un impas dezonorant pentru poporul rus. Rușii șușotesc despre o lovitură de stat. Profețiile unor fețe bisericești și ale unor sfinți au anunțat că Rusia va redeveni un imperiu”.

La final, după aceste văicăreli penibile, același Roșca întrevede și posibilitatea ca o Germanie condusă de neonaziști să se înhăiteze din nou cu Rusia, ca pe vremea lui Hitler și Stalin, pentru a sfâșia Polonia: 

”Se împacă rușii cu nemții și fac zob Polonia. Dar poate că mâine va avea succes o mișcare de genul Vestele galbene în Franța, sau vom avea o lovitură în Italia.  Ce s-a întâmplat în Germania e un semn extrem de încurajator”

Amintim că tomberonul Iurie Roșca a incitat în repetate rânduri la violență și la genocid în Ucraina. FSB-istul ar trebui judecat la Kiev, la fel ca alți propagandiști ai Rusiei naziste. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.