Actualitate Internă

Infractorul rusofil Igor Dodon a înjurat Limba Română de ziua ei, împroșcând propaganda Rusiei genocidare. În R.Moldova există o lege care interzice propaganda rusă. De ce nu îl trag la răspundere autoritățile?

Infractorul rusofil Igor Dodon a înjurat Limba Română de ziua ei, împroșcând propaganda Rusiei genocidare. În R.Moldova există o lege care interzice propaganda rusă. De ce nu îl trag la răspundere autoritățile?

Incorigibil din fire, infractorul rusofil Igor Dodon nu se dezminte. La 31 august, când românii de pe ambele maluri ale Prutului au sărbătorit Ziua Limbii Române – sărbătoare pe care le-o datorăm unioniștilor basarabeni –, această panaramă a Kremlinului a fost scoasă la produs pentru a înjura limba română. ”Să iubim limba moldovenească”, declama acest măscărici. 

Previzibil, Dodon a ridicat osanale așa-zisei ”limbi moldovenești” – care NU există, fiind vorba despre o invenție mizerabilă a Moscovei –, împroșcând din nou și din nou minciunile propagandei ruse. Amintim autorităților de la Chișinău că în R.Moldova funcționează o lege ce interzice propaganda rusă – de ce nu o puneți în practică în cazul românofobului Dodon? E o întrebare pur retorică, evident, întrucât această lege va fi existat și în momentul în care Dodon a câștigat președinția R.Moldova fluturând o poză ce-l înfățișa în compania lui Vladimir Putin. 

Fostul șef de stat rusofil nu a fost singurul slugoi al Kremlinului care s-a reprodus pe fleancă la 31 august. Printre aceștia s-a evidențiat și numitul Alexandr Odințsov, consilier PSRM în Consiliul Muncipal Chișinău, individul fiind un rus care vorbește numai rusa. Odințsov s-a bășicat caraghios pentru că limba română – limba oficială a R.Moldova – a fost sărbătorită la ea Acasă. Nu uitați aceste lepre! 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.