Actualitate Internă

Mihail Sirkeli, jurnalist găgăuz pro-european, îl demolează pe infractorul fugar Ilan Șor: ”E un escroc! Cu banii furați de la noi vrea să înlocuiască investițiile statului și ale partenerilor internaționali în Găgăuzia”

Mihail Sirkeli, jurnalist găgăuz pro-european, îl demolează pe infractorul fugar Ilan Șor: ”E un escroc! Cu banii furați de la noi vrea să înlocuiască investițiile statului și ale partenerilor internaționali în Găgăuzia”

Jurnalistul pro-european de la Comrat, Mihail Sirkeli îl spulberă pe condamnatul fugar Ilan Șor: ,,Un escroc care, cu bani murdari, cu bani furați de la noi, vrea să înlocuiască investițiile statului și investițiile partenerilor internaționali”

Jurnalistul găgăuz Mihail Sirkeli (foto jos) – directorul Nokta.md – îl spulberă pe infractorul condamnat Ilan Șor, într-o declarație pentru postul de televiziune voceabasarabiei.md. Iată ce a declarat Sirkeli despre Șor, fiind întrebat de jurnalista Valentina Ursu cu privire la banii și sursele de finanțare promise de condamnatul fugar pentru minoritatea găgăuză:

,,Contează faptul că vine un escroc și el vrea să înlocuiască susținerea statului, investițiile statului și investițiile partenerilor internaționali, care sunt cele mai sustenabile investiții, cu investiția unor bani murdari, nu știu de unde luați, furați chiar și de la noi. Acesta nu reprezintă un model sustenabil pentru dezvoltare și acest model se pare că a fost preferat și de comunitatea locală, și de elitele politice. Dar, ne referim nu numai la comunitatea locală cumpărată de la Comrat, ci și la cea de la Orhei, și în alte localități. Dar când elitele politice încearcă să prefere acest model, din punctul meu de vedere, este un lucru foarte grav. Chiar și dacă există acolo, în Adunarea Populară a regiunii găgăuze, niște oameni care înțeleg acest lucru, ei nu sunt capabili și nu au curajul să spună lucrurilor pe nume, și nu doar să spună lucrurilor pe nume, dar să facă ceva concret ca acest lucru să nu se întâmple”, a declarat jurnalistul.

Mihail Sirkeli explică faptul că noua conducere a așa-zisei Găgăuzia, în frunte cu fugarul Ilan Șor, este conștientă că așa-zisa autonomie se izolează total de puterea centrală de la Chișinău și de partenerii necesari dezvoltării, însă încearcă să promoveze ideea unor investiții făcute din banii personali ai lui Ilan Șor. 

„Acum a venit Șor cu gașca sa și propune oamenilor următorul model: În regiune nu vin ambasadorii, nu vine puterea centrală, dar nu vă temeți, eu vă dau bani câți trebuie”, a subliniat Sirkeli.

Potrivit jurnalistului, prin preluarea conducerii regiunii găgăuze, Ilan Șor a obținut acces la bugetul public al așa-zisei autonomii și poate folosi în scopuri personale radiodifuzorul public regional „Compania Teleradio-Găgăuzia”.

Podul.md amintește că atât subdiviziunile și ramurile de autoguvernare locală, cât și radiodifuzorul public găgăuz se subordonează Comitetului Executiv al bașcanului-marionetă Evghenia Guțul, sorcova Rusiei, iar în cazul în care Adunarea Populară a Găgăuziei ar aproba noua componență a Comitetului, toate instituțiile ar încăpea pe mâna fugarului condamnat Ilan Șor. 

Emisiunea integrală realizată în limba română cu participarea lui Mihail Sirkeli o puteți viziona AICI

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.