Actualitate Internă

,,Democrație” marca Ivan Ceban. Primarul rusofil al Chișinăului a demis un pretor de sector pentru că acesta a refuzat să adere la partidul său moscovit

,,Democrație” marca Ivan Ceban. Primarul rusofil al Chișinăului a demis un pretor de sector pentru că acesta a refuzat să adere la partidul său moscovit

E din nou scandal la Chișinău, de data asta iscat în jurul primarului rusofil și românofob al capitalei – Ivan Ceban. După ce a transformat Primăria Chișinăului într-o sinecură a clientelei politice, obligându-i pe majoritatea funcționarilor să scrie cerere de aderare la partidul său, Ceban a început să-i înlăture din funcții pe ultimii angajați care au preferat să rămână apolitici, și în serviciul administrației publice.

Fostul pretor al sectorului Râșcani din Chișinău – l-am numit pe Vlad Melnic – îl acuză pe Ceban că acesta l-ar fi demis din funcție pe motiv că refuzase să adere la partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN). Mai mult, Melnic a declarat că a aflat despre demiterea sa din presă, ceea ce întărește supoziția privind măsurile abuzive și dictatoriale cu care rusofilul Ceban este obișnuit să conducă Chișinăul. Astfel, Ion Ceban a decis să-l demită pe Vlad Melnic pentru a-l înlocui cu subalternul său obedient, Mihail Furculiță.

„Cu nedumerire am aflat din presă că Ion Ceban a decis să mă demită fără a respecta legea. Fără o discuție simplă, respectuoasă cu mine, pe care am meritat-o. Așa era corect. Fără cuvinte simple mulțumesc pentru muncă. Acest lucru, desigur, necesită înțelepciune și demnitate. Un astfel de comportament este inacceptabil. Despre pașii juridici și de altă natură vă voi anunța mai târziu. Dar înțeleg că am luat o decizie corectă să nu scriu cerere de aderare la MAN. Anume asta mi s-a cerut în ultimele șase luni. Aprecierea și evaluarea trebuie să fie pentru dedicare și muncă, dar nu pentru un carnet de partid”, a scris Vlad Melnic pe pagina sa de Facebook.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.