Actualitate Internă

APELUL lui Cristi Tabără pentru preoții din așa-zisa mitropolie a KGB-istului Vladimir Cantarean: Alăturați-vă Mitropoliei Basarabiei și reveniți în Biserica Ortodoxă a neamului vostru. Altfel veți rămâne responsabili pentru schismă și părtași la ereziile tot mai numeroase ale Patriarhiei Ruse

APELUL lui Cristi Tabără pentru preoții din așa-zisa mitropolie a KGB-istului Vladimir Cantarean: Alăturați-vă Mitropoliei Basarabiei și reveniți în Biserica Ortodoxă a neamului vostru. Altfel veți rămâne responsabili pentru schismă și părtași la ereziile tot mai numeroase ale Patriarhiei Ruse

Jurnalistul și omul de televiziune Cristi Tabără lansează, pe Facebook, un apel adresat preoților din așa-zisa mitropolie condusă de vechiul KGB-ist Vladimir Cantarean, pe care îi îndeamnă să revină la Mitropolia Basarabiei, în sânul Bisericii Ortodoxe Române: 

”Schismaticii lui Kirill învrăjbesc Moldova. Văd și aud tot mai multe relatări ale basarabenilor legate de faptul că unii ierarhi și clerici ai Mitropoliei Chișinăului afirmă deschis și răspicat că Sfintele Taine săvârșite de slujitorii Mitropoliei Basarabiei nu sunt valide și că trebuie refăcute. 

Asemenea afirmații sunt minciuni grosolane și reprezintă erezie pură, fiind, cel mai probabil, o încercare mizerabilă de a stopa prin amenințări trecerea tot mai numeroasă a preoților și a credincioșilor la Mitropolia Basarabiei, adică în Patriarhia Română. 

În plus, asemenea minciuni rostite la nivel oficial ierarhic se fac vinovate și de instituirea de facto a unei schisme în Ortodoxie, fiind o prelungire a demersului Patriarhiei Ruse de a discredita și uzurpa Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol. 

Sunt sigur că majoritatea ierarhiei Mitropoliei Chișinăului știe că această structură bisericească subordonată Moscovei este necanonică și că a fost înființată abuziv, uzurpând Mitropolia istorică a Basarabiei. 

Ceea ce mă surprinde și mă doare este faptul că, în ciuda Canonului 34 Apostolic și a propriei lor conștiințe, acești slujitori aleg să rămână în continuare departe de Biserica neamului lor și supuși Bisericii altui neam. Neam cotropitor, care în zilele noastre își mai arată încă o dată adevărata față. 

Îi cunosc personal pe unii dintre ierarhii și preoții Mitropoliei Chișinăului, începând chiar cu IPS Vladimir, mulți dintre ei studiind teologia în România și având legături trainice în dreapta Prutului. 

Probabil că nu va folosi la nimic, dar îi rog, totuși, frățește și creștinește să își cerceteze sincer cugetul și inima și să ia în considerare trecerea la Biserica Ortodoxă a neamului lor. Altfel vor rămâne responsabili pentru schismă și părtași la ereziile tot mai numeroase ale Patriarhiei Ruse.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.