Actualitate Internă

FOTO. Alături de colegii americani, militarii români de pe ambele maluri ale Prutului continuă exercițiul “Scutul de Foc/Rapid Trident – 2023”

FOTO. Alături de colegii americani, militarii români de pe ambele maluri ale Prutului continuă exercițiul “Scutul de Foc/Rapid Trident – 2023”

Militarii români de pe ambele maluri ale Prutului și militarii americani continuă deplasarea cu unități de tehnică militară din dotarea Armatei Naționale a R.Moldova pe traseele naționale și executarea misiunilor în cadrul exercițiului multinaţional combinat ”Scutul de Foc/Rapid Trident - 2023”.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării al R.Moldova, în ultimele zile, militarii români, basarabeni și americani au putut fi văzuți prin zonele adiacente localităţilor din raioanele Hâncești, Cimișlia, Ialoveni, Anenii Noi, Criuleni și altele.

”Vom continua să lucrăm îndeaproape cu comunitățile locale pentru a asigura că toate părțile sunt informate în mod corect despre natura și scopul prezenței trupelor participante la exerciții”, se arată în comunicat.

Totodată, Ministerul Apărării face apel la cetățenii R.Moldova care locuiesc în zona adiacentă itinerarului de deplasare a unităților de tehnică militară:

”Vă rugăm să vă abțineți de la distribuirea imaginilor în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări! Mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Prin antrenamente comune devenim mai bine pregătiți!”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.