Actualitate Internă

Andrei Spînu dezminte că Dorin Recean ar urma să demisioneze. „Premierul Recean nu pleacă și nu văd de ce ar trebui să plece”

Andrei Spînu dezminte că Dorin Recean ar urma să demisioneze. „Premierul Recean nu pleacă și nu văd de ce ar trebui să plece”

Dorin Recean este un prim-ministru foarte bun și își va continua activitatea în calitate de șef al Executivului, a precizat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Afirmațiile lui Spînu au venit în contextul în care, în spațiul public, mai mulți politicieni au lansat ipoteza demisiei premierului Recean și învestirii unui guvern condus de Andrei Spînu, scrie siteul IPN.

Andrei Spînu spune că a revenit în Guvern la invitația premierului Dorin Recean și a acceptat propunerea întrucât deține experiența necesară pentru a gestiona domeniul infrastructurii și dezvoltării regionale. 

„Discuția despre revenirea în Guvern nu a fost foarte lungă. Premierul a venit cu această propunere, a fost o discuție la partid, eu am acceptat-o. Am acceptat pentru că exista experiența anterioară pe proiectele de infrastructură, drumuri, proiecte care cred că s-au mișcat mai bine ca niciodată. Vedem drumuri care se lansează, practic, în fiecare săptămână. Am revenit la Guvern să-mi fac treaba pe domeniile pe care le am în responsabilitate”, a spus Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Andrei Spînu mai spune că, deocamdată, nu țintește funcția de premier și că zvonurile cu privire la demisia/demiterea lui Recean sunt minciuni.

„Multă zvonistică. Noi facem o echipă foarte bună cu premierul Dorin Recean.  Cred că Dorin este un prim-ministru foarte bun. În ultima perioadă vedem deja și rezultate, inclusiv, pe domeniul securității statului. Asta contează. Toate zvonurile sunt niște minciuni, falsuri, noi avem un obiectiv foarte clar. În primul rând, ca partid, să câștigăm aceste alegeri, iar ca Guvern să livrăm rezultatele pe care le așteaptă oamenii. Premierul Recean nu pleacă și nu văd de ce ar trebui să plece. Eu îmi doresc să-mi realizez mandatul pe care-l am, care este unul foarte ambițios. Ne-am pus obiective foarte mari și în perioada următoare voi arăta rezultate pe aceste sectoare”, a mai spus ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Guvernul condus de Dorin Recean a fost învestit la 16 februarie 2023. La 17 iulie, Andrei Spînu a revenit în Guvern, preluând conducerea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, după ce a plecat din Executiv odată cu demisia Guvernului Gavriliția.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.