Actualitate Internă

Analiști apropiați de Maia Sandu și PAS încep să invoce necesitatea UNIRII R.Moldova cu România! Consultantul Cristian Hrițuc: Fără Unire, partidele pro-ruse vor câștiga alegerile, războiul se va termina într-un fel sau altul, iar R.Moldova va rămâne în Zona gri încă un amar de ani, zbătându-se pentru pensii, salarii, gaze și curent electric

Analiști apropiați de Maia Sandu și PAS încep să invoce necesitatea UNIRII R.Moldova cu România! Consultantul Cristian Hrițuc: Fără Unire, partidele pro-ruse vor câștiga alegerile, războiul se va termina într-un fel sau altul, iar R.Moldova va rămâne în Zona gri încă un amar de ani, zbătându-se pentru pensii, salarii, gaze și curent electric

Dezideratul istoric și firesc al Unirii R.Moldova cu România este vehiculat din ce în ce mai pronunțat și de analiștii apropiați de Maia Sandu și PAS. Este cazul lui Arcadie Barbăroșie, care dă glas, astăzi, unui adevăr indubitabil: Unirea cu România e unica soluție care poate salva R.Moldova, cel mai sărac stat al Europei, din perfuzii și dependențe, ducând-o în spațiul NATO și UE. 

Citește și Directorul Institutului pentru Politici Publice, Arcadie Barbăroșie: „R.Moldova nu are resurse proprii pentru a supraviețui, iar unica soluție este Unirea cu România”. Barbăroșie e un analist apropiat de Maia Sandu și PAS

La rândul său, consultantul politic Cristian Hrițuc, redutabil cunoscător al realităților dintre Prut și Nistru, punctează, pe Facebook, o altă evidență de netăgăduit: Fără Unire, partidele pro-ruse vor câștiga, războiul se va termina într-un fel sau altul, dar R.Moldova va rămâne în Zona gri încă un amar de ani, zbătându-se pentru pensii, salarii, gaze și curent electric. 

Podul.md vă prezintă comentariile lui Cristian Hrițuc:

”După eșecul României în procesul ‹Schengen› și apariția unui nou sondaj în Republica Moldova, am scris o analiză despre viitorul și soluția pe care o are Chișinăul. 

PAS nu mai poate câștiga alegerile cu un scor de 51% care să îi permită să aibă propriul Guvern. Drumul european va fi pus în pericol.

Drumul spre aderare e lung, iar semnalul dat în privința României și a accederii în Spațiul Schengen e unul extrem de negativ pentru Chișinău.

Republica Moldova nu se poate susține singură.

Citește și Jurnalist polonez: UNIREA R.Moldova cu România e mai posibilă ca niciodată! Invazia rusească din Ucraina și pandemia le-au demonstrat cetățenilor R.Moldova că Unirea e unica soluție

Unul dintre analiștii apropiați de PAS, Arcadie Barbăroșie, spune azi:

‹Într-un final, Republica Moldova se va uni cu România, pentru că nu văd din ce resurse ar putea exista Republica Moldova. Noi nu prea avem resurse naturale din care să existăm. În consecință, ia uitați-vă ce fac tinerii noștri după absolvirea liceului, marea majoritate pleacă să învețe peste hotare›.

Eu nu zică că e ușor, nu zic că nu sunt obstacole mari de depășit: eu spun asta fi o soluție. E pusă pe masă și pentru PAS și pentru cine vrea să gândească. Au alta mai bună? Să o pună pe masă. Să o definească. Să crezi că PAS va câștiga 51% trebuie să fii naiv. Să crezi că vei putea face o alianță PAS-PSRM sau PAS SHOR ești naiv.

Există o altă formulă, hai să o vedem. 

Altfel, partidele pro ruse vor câștiga, războiul se va termina într-un fel sau altul, dar Republica Moldova va rămâne în Zona gri încă 10 ani”.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.