Actualitate Internă

VIDEO George Simion s-a descătușat. Liderul AUR face pe față jocurile Rusiei: Trupele NATO din Republica Moldova caută să extindă războiul!

VIDEO George Simion s-a descătușat. Liderul AUR face pe față jocurile Rusiei: Trupele NATO din Republica Moldova caută să extindă războiul!

Bazându-se că ceea ce spune în live-uri pe Tik Tok va trece sub radarul presei mainstream, președintele AUR George Simion nu s-a mai rezumat la a face propaganda pro-rusă în mod indirect, respectiv mai voalat, ci și-a dat arama de moscovit pe față. Într-un live făcut recent pe Tik Tok - în timp ce strângea semnături în Parlament în cadrul pretinsei tentative de a iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu - președintele AUR George Simion a declarat că trupele NATO din Republica Moldova au drept scop "extinderea războiului", în condițiile în care realitatea se află la polul opus, Rusia fiind cea care a declanșat și poartă în continuare un război la scară largă contra Ucrainei. Mai mult, merită reamintit că Rusia e cea care a declanșat conflictul transnistrean și și-a trimis trupele în așa-zisa Transnistria, acestea staționând și în prezent în zona separatistă. Merită totodată punctat faptul că declarațiile cu pricina au fost făcute de George Simion în live-ul propagandistei pro-ruse Codruța Cerva. 

CITIȚI ȘI: Cameleonismul lui George Simion: Îl înjură pe Putin și vorbește despre importanța studierii istoriei Holocaustului doar pe canalele ferite de atenția publicului larg aurist. Încercarea disperată a AUR de a se valida pe plan extern. Culisele întâlnirii cu ambasadorul Israelului

Codruța Cerva: Ce caută trupele NATO în Republica Moldova? Sunt foarte mulți moldoveni pe live care se uită. Ce caută NATO în Republica Moldova? 

George Simion: Nu știu ce caută... Să extindă războiul... Nu știu ce caută...

Codruța Cerva: Păi e rău, George!

George Simion: Da, știu că e rău. 

Vedeți video (înregistrarea completă o regăsiți AICI): 


Propaganda rusă la care se pretează președintele AUR George Simion vine probabil pe fondul exercițiilor militare desfășurate de țări din cadrul NATO pe teritoriul Republicii Moldova. De pildă, în data de 22 septembrie, s-a încheiat Exercițiul Multinațional "Scutul de Foc/Rapid Trident 2023", ce s-a desfășurat în Republica Moldova și la care au participat sute de militari moldoveni, români și americani. Iar în perioada 25 mai - 2 iunie, Armata Republicii Moldova a efectuat exerciții de apărare antiaeriană împreună cu Franța, Marea Britanie, România și SUA pentru a asigura securitatea celor aproape 50 de lideri care au participat la cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (EPC). Exercițiile, denumite "Bastion Aerian - 2023", s-au desfășurat pentru prima dată în Republica Moldova și au implicat peste 200 de militari moldoveni, francezi, britanici, români și americani ce au avut scopul de a "asigura protecția antiaeriană a obiectivelor desemnate în contextul summitului".

CITIȚI ȘI: Alături de colegii americani, militarii români de pe ambele maluri ale Prutului continuă exercițiul “Scutul de Foc/Rapid Trident – 2023”

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.