Actualitate Internă Featured

GALERIE FOTO. Ambuteiajele kilometrice din Chișinău. Primarul rusofil Ivan Ceban NU a făcut nimic la nivel de infrastructură. Strada Mesager NU a fost prelungită, așa cum a promis, în aceeași situație fiind și șoseaua de centură a orașului. Dezastrul lui Ceban

GALERIE FOTO. Ambuteiajele kilometrice din Chișinău. Primarul rusofil Ivan Ceban NU a făcut nimic la nivel de infrastructură. Strada Mesager NU a fost prelungită, așa cum a promis, în aceeași situație fiind și șoseaua de centură a orașului. Dezastrul lui Ceban

La începutul lunii octombrie, aflat în plină campanie electorală pentru un nou mandat de primar al Chișinăului, deși nimic nu-l recomandă pentru așa ceva, rusofilul și românofobul Ion ”Ivan” Ceban s-a lăudat public că ar avea în plan ”o serie de proiecte majore de infrastructură”, pe care ar urma să le implementeze cu sprijinul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). 

Printre aceste proiecte s-ar număra reabilitarea și prelungirea Străzii Mesager, reabilitarea Străzii Industrială, dar și extinderea Bulevardului Mircea cel Bătrân, cu prelungirea liniei de troleibuze până în Strada Bucovinei – detalii AICI.

Specific lui Ceban, acesta NU spune nimic palpabil despre când și cum va realiza el toate aceste proiecte. Așa cum ne-a obișnuit, Ceban doar promite, populist și destrăbălat, din pure considerente electorale, pasând ”mărețele realizări” pentru un viitor incert și nedeterminat.

Minciuni în serie 

Având în vedere importanța actualului context electoral, chișinăuienii trebuie să-și amintească faptul că, deși Ivan Ceban a lansat exact aceleași promisiuni electorale înainte de a se instala în jilțul de primar, în urmă cu 4 ani, toate promisiunile acestuia s-au dovedit a fi minciuni sfruntate, întrucât rusofilul NU a făcut absolut nimic, de-a lungul întregului său mandat, pentru a soluționa aceste grave și esențiale probleme de infrastructură care au dus la paralizarea Chișinăului.  

Omniprezența ambuteiajelor 

Mai mult, indiferența și incompetența, care-l definesc pe Ceban (individ manevrat de serviciile secrete rusești), au cauzat adâncirea și multiplicarea problemelor de infrastructură, ambuteiajele devenind omniprezente într-un Chișinău din ce în ce mai haotic și mai sufocat. În aceeași stare dezastruoasă se găsește și șoseaua de centură, mereu aglomerată și plină de gropane, deși Ceban a promis public, în urmă cu ani de zile, că o va reabilita și fluidiza. Iată că NU a făcut nimic din toate acestea, dar încearcă să-i prostească din nou pe locuitorii Chișinăului. 

(Sursa foto: arhiva Podul.ro)

Ore-n șir în trafic

Oricât de mici ar fi distanțele pe care trebuie să le străbată dus-întors, chișinăuienii sunt nevoiți să petreacă ore-n șir în trafic, zi de zi, această situație reprezentând o mare bătaie de joc față de timpul, banii, sănătatea și siguranța lor, Ceban fiind principalul vinovat pentru această stare de lucruri. 

(Sursa foto: arhiva Podul.ro)

La orele dimineții, jurnaliștii Podul.md s-au urcat la volan și au încercat să înainteze pe Strada Petricani către Strada Mihai Viteazul. Așa cum observați în fotografiile prezentate, ambuteiajele sunt kilometrice. Asta este situația zilnică pretutindeni în Chișinău. 

(Sursa foto: arhiva Podul.ro)

Din nou minciuni 

De notat că, după ce s-a văzut cu sacii în căruță și a ajuns primar, Ceban a continuat să mintă public că va iniția ”de urgență”, încă din cursul anului 2021, lucrările efective prevăzute de proiectul prelungirii Străzii Mesager, care ar fi urmat să facă legătura între Strada Albișoara, Strada Mihai Viteazul și Calea Ieșilor. Mai jos, vă prezentăm o captură de pe contul de Facebook al lui Ceban, care mințea fără pic de scrupule, în octombrie 2020, că lucrările ar fi urmat să înceapă în 2021. 

Evident, lucrările nu doar că n-au început nici acum, când dumneavostră citiți aceste rânduri, dar iată că Ivan Ceban reîncălzește o zeamă veche, încercând să-i păcălească din nou pe chișinăuieni.

Ceban și datoriile fără precedent ale Primăriei Chișinău 

Avertizăm că, încă din perioada 2020-2022, Ceban a tot vehiculat sume gigantice pe care anunța că ar urma să le folosească pentru lucrările municipale în domeniul infrastructurii. Bunăoară, 90 de milioane de lei erau prevăzute pentru prelungirea Bulevardului Mircea cel Bătrân, în realitate, acest proiect fiind unul inutil, în condițiile în care, străzi de importanță strategică pentru fluidizarea traficului NU sunt reparate, prelungite sau amenajate. 

Totodată, Ceban prevăzuse 20 de milioane de lei pentru prelungirea Străzii Mesager și 30 de milioane de lei pentru reabilitarea Podului Mihai Viteazul, dar, așa cum am văzut, aceste proiecte NU aveau să fie lansate niciodată, deși primarul a avut la dispoziție un întreg mandat pentru a face aceste lucrări. (Pe de altă parte, când îl auziți pe Ceban ”prevăzând” sume de-astea astronomice, amintiți-vă că Primăria Chișinău are deja datorii fără precedent, fiind nevoie de zeci de ani pentru a le plăti – detalii AICI)

(Sursa foto: realitatea.md)

Eșec pe toată linia 

Toate aceste proiecte importante (mereu invocate din punct de vedere electoral, dar niciodată luate în serios) certifică din nou și din nou marea incompetență a primarului Ivan Ceban. Nefiind în stare să se ocupe de proiecte strategice ale Chișinăului, rusofilul se focusează pe repararea ici-colo a trotuarelor, întrucât e mult mai ușor să pui câțiva metri de asfalt sau niște simple plombe (umflând pe cât posibil prețul lucrărilor), decât să reabilitezi Podul Mihai Viteazul sau să prelungești Strada Mesager.

Chișinăuienii să își amintească de toate aceste minciuni ale lui Ivan Ceban și să voteze în consecință la apropiatele alegeri locale! Persistența rusofilului ar reprezenta un dezastru de proporții pentru Chișinău.  

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.