Cap de pod

EXCLUSIV. PNL din R.Moldova: agonia continuă. Vitalia Pavlicenco și contrabandistul dovedit Vasile Colța compromit unionismul, ducând mai departe lucrătura FSB-istului Iurie Roșca

EXCLUSIV. PNL din R.Moldova: agonia continuă. Vitalia Pavlicenco și contrabandistul dovedit Vasile Colța compromit unionismul, ducând mai departe lucrătura FSB-istului Iurie Roșca

Este cunoscut că transformarea PNL în jucăria politică a „unionistei” Vitalia Pavlicenco a adus mari prejudicii atât formațiunii cât și cauzei naționale. Timp de aproape două decenii PNL a fost tras pe linie moartă, lăsând-o în față pe „doamna de fier” (poreclită și ”Ana Pauker”) să-și manifeste deplin „școala” de la ambasada sovietică din Cuba de a bagateliza și vulgariza mișcarea unionistă din Basarabia. 

Încercările multiple din interiorul partidului de a reîntoarce formațiunea la normalitate au eșuat, fiindcă Vitalia Pavlicenco avea o pregătire profesionistă de top în a manipula și a face aranjamente obscure, care au finalizat cu transferarea șefiei către un personaj corupt, implicat în contrabanda cu țigări. După deconspirarea ca agent KGB-FSB a lui Iurie Roșca, mișcarea unionistă mai primește o lovitură teribilă – în fruntea unui partid pro-unire Vitalia Pavlicenco îl aduce pe un contrabandist pe nume Vasile Colța.

Încă nu cunoaștem toate amănunteșe dar, potrivit surselor bine informate ale Podul, foarte recent, la ședința DPN PNL a fost destituit „ucenicul” Vitaliei Pavlicenco din fruntea partidului. Deocamdată se tace la greu, fiindcă aranjamentele anterioare dintre Vitalia Pavlicenco și Vasile Colța nu se cunosc, deși înțelegerile ținute în taină dintre șefa de partid și contrabandist, e puțin probabil, să nu fi fost marcate de schemele tenebre cu trabuc și gândirea negustorească. 

Rețelele lui Roșca încep să ruginească și să se destrame. Unionismul de paradă fabricat de serviciile rusești și practicat de cozile de topor aurite de pe ambele maluri ale Prutului pentru a profana Mișcarea de Reîntregire a națiunii române, se developează de la o zi la alta. E greu de crezut că Partidul Național Liberal, care se află în agonie de mult timp, mai poate fi scos din camera de reanimare, pus pe picioarele proprii și reîntors în spațiul public. Mai ales cu ciracii, care au susținut-o, aplaudând-o pe Vitalia Pavlicenco, lăsându-se hipnotizați de stafia lui Fidel Castro. E nevoie de multă agheasmă, dar nu de la polcovnicul Kantarean, ci de un purgatoriu real prin care să treacă un partid ce s-a degradat în ultimul hal, acceptând să fie privatizat ani în șir de Vitalia Pavlicenco, apoi scos la tarabă pentru a fi negociat și preluat de un contrabandist dovedit.                                                                                                                                 

                                                                                                        

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.