Actualitate Internă Focus

Rusia a câștigat Chișinăul din primul tur! Ivan Ceban a fost votat de peste 50% dintre alegători

Rusia a câștigat Chișinăul din primul tur! Ivan Ceban a fost votat de peste 50% dintre alegători

Chișinăul ar putea avea primar ales din primul tur, actualul primar reușind să acumuleze peste 50% din voturile valide exprimate.

Luni dimineață, după numărarea voturilor din 304 de procese-verbale din cele 305, rezulta că Ivan Ceban  fusese votat  de 50,58% din participanții la scrutinul de duminică din capitală. Mai exact de 132245 de alegători.

Candidatul PAS, Lilian Carp, a acumulat doar 28,27% din voturi.

Liderul Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ivan Ceban, s-a declarat învingător precizând că, potrivit datelor preliminare, MAN a câștigat în Chișinău. Ceban a mai spus că au fost multe încercări de a frauda alegerile, iar procesul de numărare a voturilor a fost cel mai lung din toate scrutinele din ultimii ani, transmite IPN.

„Aduc sincere mulțumiri tuturor locuitorilor, din numele meu și al echipei. Au fost manipulări, trișări și multe încercări de a frauda alegerile, în folosul partidului de la guvernare. După calculele noastre, minim 51% din voturile exprimate în municipiu, trebuiau să fie pentru primarul general și 34% – pentru MAN în CMC. Vom publica toate procesele verbale. Muncim și la această oră”, a declarat Ceban.

 

UPDATE. Ora 9.00.

 

Până la ora 21:00, la alegerile locale generale au votat 1 147 392 ceea ce înseamnă 41,40 la sută dintre persoanele înscrise în listele electorale din întreaga țară.

Localitatea cu cea mai ridicată prezență la vot este Pocrovca, din raionul Dondușeni, unde, se atestă o rată de participare în jur de 80 la sută. Localitatea cu cea mai redusă prezență la vot este: Chioselia Rusă din UTA Găgăuzia, unde s-au prezentat la urne puțin peste 5 la sută dintre alegători.

Cei mai numeroși au fost alegătorii cu vârste între 56 și 65 de ani - peste 22,53% din votanți, aceștia fiind urmați de cei cu vârste între 66 și 75 de ani - 19,02%, cei care au între 36 și 45 de ani - 17,38%, precum și cei cu vârste între 46 și 55 de ani - 17,19%.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.