Actualitate Internă

Armata R.Moldova derulează un exercițiu militar de amploare în apropiere de așa-zisa Transnistria

Armata R.Moldova derulează un exercițiu militar de amploare în apropiere de așa-zisa Transnistria

Republica Moldova a început un exercițiu militar în apropierea regiunii separatiste Transnistria, care este controlată de trupele ruse, a anunțat ministerul Apărării de la Chișinău. Exercițiile, începute pe 17 decembrie, vor dura până vineri.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a oferit armatei Republicii Moldova echipamente medicale și de protecție, vehicule de teren, detectoare de mine, drone și generatoare de energie electrică, iar Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, vineri, o strategie de securitate națională pentru prima dată în 12 ani. Ea include și o creștere a cheltuielilor pentru apărare. Președinta Maia Sandu a declarat că strategia este un pas major înainte în consolidarea securității și stabilității țării.

Efectivul Batalionului 22 de Menținere a Păcii participă la antrenamentele organizate la Centrul de Instruire de la Bulboaca, în perioada 17- 22 decembrie 2023, în acest context, în perioada menționată, având loc „deplasări de tehnică militară pe drumurile naționale”, mai arată ministerul Apărării în ideea de a nu alarma populația care ar putea sesiza mișcările de trupe și tehnică militară.

Batalionul „22” de menținere a păcii este o unitate militară din cadrul Forțelor Terestre ale Armatei Naționale a Republicii Moldova. Militarii săi sunt pregătiți pentru a participa în misiuni de menținere a păcii care beneficiază de legitimitate internațională sub mandatul Consiliului de Securitate al ONU, precum și în teatrele de operații sub egida Uniunii Europene.

Contingente din cadrul batalionului au mai participat la misiuni ONU în Liberia, Coasta de Fildeș, Sudan și Sudanul de Sud și la exerciții internaționale în România, Republica Macedonia de Nord, Ucraina, SUA, Bulgaria, Albania, Germania, Armenia etc.

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.