Actualitate Internă

Prezent în România, șeful armatei belgiene avertizează că Moscova ar putea deschide un nou front, R. Moldova fiind o potențială țintă: "Rusia a trecut la o economie de război!". Mesajul adresat Europei de amiralul belgian

Prezent în România, șeful armatei belgiene avertizează că Moscova ar putea deschide un nou front, R. Moldova fiind o potențială țintă: "Rusia a trecut la o economie de război!". Mesajul adresat Europei de amiralul belgian

Șeful armatei belgiene, amiralul Michel Hofman, a avertizat miercuri, 20 decembrie, că limbajul belicos al Moscovei și trecerea Rusiei la o economie de război sugerează posibilitatea deschiderii de noi fronturi, respectiv împotriva Republicii Moldova sau a statelor baltice. Astfel, Hofman a îndemnat Europa să consolideze de urgență pregătirea militară.

Europa are nevoie de îmbunătățiri urgente ale pregătirii militare în fața amenințărilor persistente venite din partea Rusiei belicoase, a declarat Hofman pentru VRT în timp ce vizita soldații belgieni staționați în România

"Vedem că Rusia a trecut la o economie de război. Cred că am avea dreptate să ne îngrijorăm. Limbajul folosit de Kremlin și de președintele Vladimir Putin este întotdeauna ambiguu. Nu e deloc exclus că ar putea deschide un al doilea front la un moment dat. Fie în sud, în Moldova, fie în Țările Baltice", a spus amiralul Hofman.

Deși Rusia pare slăbită pe fondul războiului pe care îl poartă în continuare împotriva Ucrainei, amiralul Hofman consideră că această situație este temporară. 

"Rusia își va regenera în cele din urmă mașinăria de război și își va reconstrui forțele armate", a avertizat amiralul Hofman.

Pe cale de consecință, șeful armatei belgiene a precizat că Europa "trebuie urgent să se pregătească și să arate în mod clar că se poate apăra". 

"Rușii au demonstrat deja că au voința de a ataca un vecin", a mai declarat Hofman. (sursa: Euromaidan Press)

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.