Actualitate Internă Focus

Vremuri bune, dar nu pentru toți. O importantă librărie din Basarabia își închide câteva sedii de la Chișinău. Industria cărții din R.Moldova – un dezastru

Vremuri bune, dar nu pentru toți. O importantă librărie din Basarabia își închide câteva sedii de la Chișinău. Industria cărții din R.Moldova – un dezastru

Bestseller, una dintre cele mai importante librării din Basarabia, a anunțat pe pagina sa de Facebook că își închide câteva sedii importante din Chișinău. 

Deși nu a comunicat care este motivul ce a stat la baza acestei decizii, librăria doar și-a anunțat clienții și cititorii că două sedii importante Bestseller – este vorba de sediul din strada bd. Mircea cel Bătrân 32 (sectorul Ciocana), dar și de sediul din strada Pușkin 35 (sectorul Centru) – se închid (detalii AICI și AICI). 

Anterior, Bestseller și-a închis și librăria din sectorul Buiucani, de pe strada Nicolae H. Costin 56 (detalii AICI).

Potrivit informațiilor Podul.md, Bestseller, la fel ca și alte companii din industria cărții aflate de mult timp la pământ (detalii AICI), se confruntă cu pierderi financiare serioase. Statul Republica Moldova s-a dovedit a fi mereu incapabil să susțină și să încurajeze businessul mic și mijlociu, evitând să ofere facilități fiscale mai ales pentru dezvoltarea antreprenoriatului cultural. 

În prezent nu există nici cel mai mic semn că puterea de la Chișinău ar intenționa să-și schimbă abordarea față de această industrie vitală pentru orice societate. 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.