Externe Actualitate Internă

R.Moldova, Lituania, Estonia, Letonia, Uzbekistan și Finlanda, luate în vizor de Putin. Avertismentul lansat de Zelenski: "Poate că nu este plăcut de auzit, dar e o realitate pe care nu o putem ignora!"

R.Moldova, Lituania, Estonia, Letonia, Uzbekistan și Finlanda, luate în vizor de Putin. Avertismentul lansat de Zelenski: "Poate că nu este plăcut de auzit, dar e o realitate pe care nu o putem ignora!"

Abordând miercuri problema reprezentată de ezitarea Occidentului de a sprijini la un nivel adecvat forțele ucrainene, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a avertizat pe aliații occidentali că dictatorul sângeros Vladimir Putin nu-și va opri invazia, nu se va rezuma la Ucraina, iar astfel va viza alte națiuni. Zelenski s-a referit în acest context la țările baltice și la Republica Moldova ca potențiale viitoare ținte ale Moscovei. 

Mai mult, președintele Ucrainei a avertizat că Moscova a început să pună sub semnul întrebării și independența Finlandei, respectiv a Uzbekistanului.

"Este evident că trebuie să luăm în considerare, cu atenție, retorica președintelui Federației Ruse. Nu dă semne că s-ar opri. Scopul lui este ocupația completă. Incertitudinea din rândul partenerilor noștri cu privire la ajutorarea militară și financiară a Ucrainei nu face decât să încurajeze Federația Rusă. Președintele rus nu va ceda până când Ucraina nu va fi distrusă. Dincolo de asta, riscurile care se profilează sunt clare. Poate că nu este plăcut de auzit, dar e crucial să recunoaștem că Lituania, Letonia, Estonia și Moldova ar putea fi următoarele. Aceasta este o realitate pe care nu o putem ignora. Am auzit recent discuții și despre situația Finlandei și independența Uzbekistanului. Nu se va opri până când nu-l terminăm împreună", a declarat Zelenski în timpul unei vizite neanunțate pe care a efectuat-o în capitala Lituaniei, Vilnius, ca parte a unui tur pe care-l va desfășura în aceste zile în toate statele baltice. (sursa: AICI)

 

"Podul" este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă invităm să vă alăturați cu un like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook Podul.

Acest articol este proprietatea Podul.ro și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face DOAR cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.